Šćekić i Ćulafić za unaprjeđenje saradnje Berana i Andrijevice

"Poseban akcenat je na sastanku dat tome da se više nikada ne smije dozvoliti da se Vasojevići dijele po bilo kom osnovu"

2448 pregleda 32 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Opština Berane
Foto: Opština Berane

Poseban akcenat je na sastanku predsjednika opština Berane i Andrijevica dat tome da se više nikada ne smije dozvoliti da se Vasojevići dijele po bilo kom osnovu.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić sa saradnicima, načelnicima Službe zaštite i spašavanja i Službe za unutrašnju reviziju – Tihomirom Bogavcem i Draganom Praščević, boravio je u zvaničnoj posjeti Opštini Andrijevica gdje se sastao sa predsjednikom te opštine Željkom Ćulafićem i potpredsjednikom Veskom Raketićem.

Prvi čovjek beranske opštine, kako je saopšteno iz te lokalne samouprave, čestitao je kolegi iz Andrijevice na izboru za predsjednika opštine, kao i uspjeh koji je ostvaren na nedavno održanim, zajedno sa parlamentarnim, lokalnim izborima. Koalicija „Za budućnost Andrijevice“ (SNP i NSD) i koalicija Demokratske Crne Gore - Demosa preuzele su lokalnu vlast u Andrijevici od Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata nakon devet godina.

Na sastanku je, kako navode iz Opštine Berane, razgovarano o uspostavljanju što tjesnije saradnje dvije opštine koje su nekada bile jedna.

„Saradnja u početnom obliku će se sagledati u onim segmentima gdje treba pojačati unutrašnje kontrole rada službi, a gdje će interna revizija Opštine Berane pomoći na sprovođenju zakonskih obaveza“, kazao je Šćekić.

Bilo je, dodaje se, riječi o saradnji Službi zaštite i spašavanja opština Berane i Andrijevica, zatim o problemima eksploatacije mineralnih sirovina, šljunka, pijeska…, kao i ponašanju koncesionara u svim segmentima.

foto: Opština Berane

"Poseban akcenat je na sastanku dat tome da se više nikada ne smije dozvoliti da se Vasojevići dijele po bilo kom osnovu, i da se moraju stvoriti bolji uslovi za život građana na sjeveru Crne Gore i mogućnost ostanka na ovim prostorima. Predsjednik Šćekić je novom predsjedniku opštine Andrijevica uručio kao poklon umjetničku sliku, koja ima svoju simboliku", saopšteno je iz Opštine Berane.

Bonus video: