Demos: Predložićemo stručne kadrove na dogovorenim mjestima u državnim institucijama

"Predsjedništvo sugeriše još veću koncentraciju rada na racionalnom metodu kadrovskog popunjavanja državnih institucija"

2660 pregleda 11 komentar(a)
Sa ssjednice Predsjedništva Demosa, Foto: Demos
Sa ssjednice Predsjedništva Demosa, Foto: Demos

Predsjedništvo Demosa pozvalo je na što brže i kvalitetno konstituisanje vlasti, a saopšteno je i da će ta partija "predložiti stručne kadrove na dogovorenim mjestima u državnim institucijama".

Demos je na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta bio dio koalicije "Mir je naša nacija".

"Predsjedništvo sugeriše još veću koncentraciju rada na racionalnom metodu kadrovskog popunjavanja državnih institucija. Sve to na bazi uspješne koordinacije subjekata pobjedničke koalicije i uz javno odgovorno medijsko djelovanje koje bi bilo s mjerom i u funkciji efikasnih i kvalitetnih rješenja. Demos će, na pomenutim principima, nastaviti saradnju sa drugim subjektima pobjedničke većine na izborima 30. avgusta, posebno u okviru koalicije "Mir je naša nacija" dosledno se zalažući za konstruktivni doprinos u daljim procesima. Pritom upozoravajući činioce nove političke većine da ozbiljnim i kompetentnim javnim djelovanjem budemo svi na potrebnom nivou vođenja državnih poslova i povjerenja koje je dobijeno od crnogorskih građana", navodi se u saopštenju partije.

Dodaje se da su među prioritetima rada stranke i pripreme za izbore na opštinskom nivou.

"Prioritetno u Nikšiću zbog redosleda izbora i činjenice da je 30. avgusta opozicija ubjedljivo porazila jednopartijsku vlast u nikšićkoj opštini. Predsjedništvo je konstatovalo da je tokom aktuelnog političkog procesa došlo do znatnog pristupanja novih, stručnih članova našoj stranci", navodi se između ostalog u saopštenju

Bonus video: