Bečić-Maslenikov: Otvoreni dijalog ključ unaprjeđenja odnosa

Maslenikov je konstatovao je da Crna Gora i Ruska Federacija zaslužuju bolje međudržavne odnose

5031 pregleda 20 reakcija 4 komentar(a)
Maslenikov i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Maslenikov i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, Vladislavom Maslenikovim.

"Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadora, kao i čestitkama na novoizabranu funkciju, upućenim od strane predsjednice Savjeta Federacije Federalne Skupštine i Predsjednika Državne Dume, predsjednik Bečić i ambasador Maslenikov, razmijenili su mišljenja o aktuelnim pitanjima crnogorsko-ruskih odnosa i naglasili spremnost za unapređenje bilateralne saradnje, uključujući međuparlamentarnu dimenziju. Zajednički je konstatovano da otvoreni dijalog, uz međusobno uvažavanje i poštovanje, vodi unapređenju odnosa", saopšteno je iz crnogorskog parlamenta.

Bečić je, kako se navodi, pozdravio napore Ruske Federacije u borbi protiv pandemije kovida-19.

Predsjednik Skupštine je, dodaje se u saopštenju, upoznao ambasadora sa političkim prilikama u našoj zemlji, ističući da je Crna Gora na nedavno održanim parlamentarnim izborima pokazala demokratsku zrelost i iskazao uvjerenje da će u normalizaciji međunarodnih odnosa doprinijeti i parlamentarna diplomatija.

Maslenikov je, kako navode iz parlamenta, konstatovao je da Crna Gora i Ruska Federacija zaslužuju bolje međudržavne odnose i potvrdio raspoloženje zajedničkim naporima raditi na njihovom jačanju u obostranom interesu građana dvije zemlje.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju unapređenja ekonomske saradnje, naročito u oblastima turizma i investicija, čemu intenzivnija bilateralna saradnja može biti od značajne pomoći", zaključuje se u saopštenju Skupštine.

Bonus video: