Bećiri: Poslanici DPK će glasati za demarkaciju granice sa Crnom Gorom

3 komentar(a)
Crna Gora, Kosovo, Foto: Shutterstock
Crna Gora, Kosovo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.01.2018. 20:29h

Poslanici Demokratskog saveza Kosova (DSK) će glasati za demarkaciju granice sa Crnom Gorom i protiv ukidanja Zakona o specijalnom sudu, izjavio je generalni sekretar DSK Ismet Bećiri.

On je za portal Indekonline rekao da će poslanici DSK biti protiv ukidanja Specijalnog suda što se zahtijeva potpsima više od 15.000 građana Kosova i zahtjevom za vanrednu sjednicu parlamenta koju su potpisala 43 poslanika zahtijevajući da na njoj treba da bude izglasano ukidanje Specijalnog suda.

"Mi ne podržavamo stavljanje van snage (zakona). Svako ko bude govorio nešto drugo govori neistinu i špekuliše. Ni jedan poslanik DSK ne podržava stavljanje van snage Zakona o Specijalnom sudu", rekao je Bećiri.

Bećiri je kazao i da će poslanici njegove stranke glasati za Zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Demakraciju podržavaju i većina poslanika Demokratske partije Kosova (DPK) dok su se protiv poslanici Alijanse za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i poslanici Samoopredjeljenja.

Inicijativu za ukidanje Specijalnog suda su pokrenuli poslanici DPK, na čijem je čelu predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji uz podršku poslanika albanskih stranaka članica vladajuće koalicije.

To pitanje biće na dnevnom redu sjednice predsjedništva Skupštine Kosova, koja je zakazana za srijedu, 17. januar, na kojoj treba da se odluči hoće li biti vanredne sjednice za ukidanje Specijalnog suda.

Bonus video: