Harasani: Tri ključa reforme ulcinjske uprave

Harasani ističe da ključ reforme uprave leži na tri glavna stuba: modernizacija lokalne uprave, vraćanje povjerenja u organe lokalne uprave i sistematizacija i poboljšanje radnog ambijenta
63 pregleda 1 komentar(a)
Ilir Harasani, Foto: Građanski pokret URA
Ilir Harasani, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 14.01.2018. 13:16h

Član Glavnog odbora URA i kandidat za odbornika u Ulcinju Ilir Harasani, predstavio je ideje URA za reformu lokalne administracije koja je jedna od glavnih politika u programu stranke na predstojećim lokalnim izborima.

Harasani ističe da ključ reforme uprave leži na tri glavna stuba: modernizacija lokalne uprave, vraćanje povjerenja u organe lokalne uprave i sistematizacija i poboljšanje radnog ambijenta.

“Lokalna uprava je procesor početka, razvijanja i završetka svake procedure od kojih umnogome zavisi razvoj grada i blagostanje građana. Sigurni smo da će moderznizacijom uprave, doći do pojednostavljivanja procedura, čime će biti zadovolnji građani ali i administrativni poslenici. Radićemo na promociji nove kulture odnosa sa građanima, nudeći reforme koje će povećati odgovornost i transparetnost rada lokalnih organa”, istakao je Harasani.

Kazao je i da URA u svom programu navela vraćanje povjerenja građana Ulcinja u lokalnu upravu i da je to važna pretpostavka budećeg razvoja.

“Do željenog povjerenja možemo doći kroz profesionalne standarde, što će voditi povećanju svijesti građana o mogućnostima ostavrivanja svojih prava, što sada nije slučaj”, navodi Harasani.

Kao treći stub refomre admistracije koji se navodi u programu URA Harasani navodi da on leži u poboljšanju i sistematizaciji radnog ambijenta lokalne admistracije.

“Ovo ćemo uraditi na način što ćemo implementirati razvojnu strategiju, donijeti akcione planove za kratkoročne i dugoročne ciljeve i formirati posebni savjet za razvoj i unapređenje lokalne uprave u cilju stavranja najboljeg ambijenta za zaposlene. Takav plan će brzo reflektovati brojnim benefitima za građane, koji će primjetiti veću efiksnost, profesionaliazam i predanost u radu administracije”, zaključuje Harasani.

Dodaje i da je ovo samo dio ideja iz programa "URA - Ulcinj novim generacijama", koji će biti predstavljen kroz politiku efiksne uprave za Ulcinj.

Bonus video: