Nikolić ponovo u poslaničkim klupama

Do sada su iz redova DPS-a ostavke na poslanička mjesta podnijeli Zoran Pažin, Gordana Đurović i Ivan Vuković

12467 pregleda 47 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik sa izborne liste “Odlučno za Crnu Goru - Milo Đukanović”, Vlastimir Golubović, podnio je juče ostavku na tu funkciju i na toj poziciji bi trebalo da ga zamijeni sljedeći kandidat iz DPS-a, Andrija Nikolić.

Golubović je aktuelni predsjednik Privredne komore i nakon partijskog kongresa u decembru prošle godine je ušao u Predsjedništvo DPS-a. On je o ostavci pismeno obavijestio predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića, navodeći da ostavku podnosi shodno odredbama Poslovnika Skupštine Crne Gore. Odluka o ostavci objavljena je na sajtu parlamenta. “Od 1. januara 2018. obavljam funkciju predsjednika Privredne komore Crne Gore u mandatu od četiri godine i smatram da se ista ne može obavljati u punom kapacitetu istovremeno sa bilo kojom drugom, a posebno poslaničkom funkcijom. Imajući u vidu navedeno, molim vas da u skladu sa odredbama navedenog poslovnika konstatujete prestanak mog poslaničkog mandata”, u obrazloženju Golubovića.

Do sada su iz redova DPS-a ostavke na poslanička mjesta podnijeli Zoran Pažin, Gordana Đurović i Ivan Vuković. Pažina je zamijenio Ljuiđ Škrelja. DPS očekuje vanredni partijski kongres nakon što su prešli u opoziciju, a za sada nije konačno da će ostavke na poslanička mjesta biti završene sa Golubovićem.

Na konstitutivnoj sjednici parlamenta ostavku je podnio i Stevan Katić (Demokrate), a kasnije i Dragoslav Šćekić (SNP). Obojica su gradonačelnici, pa su funkcije nespojive.

Katića je zamijenio Danilo Šaranović, dok SNP još nije predložio novog poslanika.

Bonus video: