Opština Tuzi: Nezakonita saglasnost Vlade na prodaju Robne kuće, Marković da poništi odluku

"Takođe, ukoliko se ne zaustavi bilo kakav vid "umanjenja" onoga što predstavlja zajedeničku imovinu, prije završetka podjele između dva grada, ovakve odluke će se naći pred nadležnim sudom, a sa istima će biti upoznata i međunarodna zajednica, jer za nas ovakva rješenja predstavljaju nezakonite radnje na štetu Opštine Tuzi"

6126 pregleda 45 reakcija 14 komentar(a)
Tuzi, Foto: Savo Prelević
Tuzi, Foto: Savo Prelević

Saglasnost Vlade Crne Gore koja je data Glavnom gradu Podgorica, a odnosi se na prodaju Robne kuće u Podgorici je nezakonita odluka, saopšteno je danas iz Opštine Tuzi.

"Poznato je, da je Zakonom o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, koji je stupio na snagu 1. septembra 2018. godine, formirana nova opština, Opština Tuzi, koja je nekad predstavljala Gradsku opštinu, a zatim i Opštinu u okviru glavnog grada – Tuzi i bila je dio teritorije Glavnog grada Podgorica. Zakonom je utvrđeno, da će se obrazovati i komisija koja će izvršiti podjelu imovine između Glavnog grada Podgorica i novoformirane Opštine Tuzi. Kako do danas, nije završena podjela zajedničke imovine, a predmetna robna kuća predstavlja zajedničku imovina dva grada, nezakonito je da se tokom procesa podjele imovine, omogući prodaja iste, naročito bez saglasnosti Skupstine Opštine Tuzi", ističe se u saopštenju Opštine Tuzi.

U saopštenju se dodaje da je danas je predsjednik Opštine Tuzi upoznao i premijera Duška Markovića sa navedenim stavom, i tražio da se pomenuta odluka poništi.

"Takođe, ukoliko se ne zaustavi bilo kakav vid "umanjenja" onoga što predstavlja zajedeničku imovinu, prije završetka podjele između dva grada, ovakve odluke će se naći pred nadležnim sudom, a sa istima će biti upoznata i međunarodna zajednica, jer za nas ovakva rješenja predstavljaju nezakonite radnje na štetu Opštine Tuzi", zaključuje se u saopštenju Opštine Tuzi.

Bonus video: