"crnoj gori ne trebaju primjeri poput verice maraš i plantaža"

Perović: Ispitati otpremnine u HG Budvanska rivijera

“Kako se stotine hiljada eura isplaćuju iz kompanije u većinskom državnom vlasništvu, onda se sa narodnim novcem, očigledno, može biti široke ruke”, naveo je Perović u saopštenju

3235 pregleda 63 reakcija 12 komentar(a)
Perović, Foto: SDP
Perović, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je menadžment i bord direktora Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera da se javno izjasne povodom medjskih informacija da su za otpremnine rukovodioca tog preduzeća isplaćene stotine hiljada eura.

Član Predsjedništva Opštinskog odbora (OO) SDP Budva, Jovo Perović, kazao je da se kao osnovno nameće pitanje zbog čega bi se ljudima koji idu u penziju isplaćivalo 90 hiljada eura opremnine i da li bi to bilo koji član rukovodstva uradio u vlastitoj privatnoj kompaniji.

“Kako se stotine hiljada eura isplaćuju iz kompanije u većinskom državnom vlasništvu, onda se sa narodnim novcem, očigledno, može biti široke ruke”, naveo je Perović u saopštenju.

On je rekao da je ova godina vjerovatno najlošija u crnogorskom turizmu u protekle dvije decenije i rezultati HG Budvanske rivijere će biti značajno gori od proteklih godina, a kompanija će se susresti sa velikim finansijskim i poslovnim izazovima.

“Ovo posebno, jer nema naznaka da će se situacija sa koronavirusom popraviti ni do sljedeće godine. Umjesto da rukovodstvo kompanije razmišlja na koji način će naći izlaz iz dosta teške situacije, oni su odlučili da isplate opremnine koje su mnogostruko veće od otpremnina u velikim privatnim telekomunikacionim ili bankarskim kompanijama i koje će, u konačnom, uticati i na negativan finansijski iskaz na kraju ove godine”, precizirao je Perović.

Prema njegovim riječima, Crnoj Gori i Budvi i kompanijama u većinskom državnom vlasništvu ne trebaju primjeri poput Verice Maraš iz Plantaža, već suprotni.

“Novac koji te kompanije zarađuju je novac građana Crne Gore i ne može se dijeliti 'šakom i kapom', po čudnim i neekonomskim kriterijumima. Pogotovo se ne može dijeliti u ovoj godini u kojoj je većina budvanskih familija i privatnih preduzeća suočena sa finansijskom katastrofom zbog pada turističkog prometa od preko 90 odsto”, smatra Perović.

On je zbog toga još jednom pozvao rukovodstvo kompanije da se tim navodima javno izjasni.

Preporučujemo za Vas