Predlog Grbovića: Perović da bude predsjednik Opštine Nikšić do izbora novog

Na sjednici će se pored izbora Perovića za v.d.predsjednika Opštine, naći i Predlog Odluke o izmjeni Odluke o mjerama podrške građanima i privrednim subjektima na teritoriji opštine Nikšić radi ublažavanja posljedica koronavirusa

14652 pregleda 7 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić

Potpredsjednik Opštine Nikšić, Dragan Perović, obavljaće funkciju predsjednika Opštine do izbora novog predsjednika, piše u predlogu koji je, sada već bivši prvi čovjek grada pod Trebjesom, Veselin Grbović, uputio Skupštini Opštini Nikšić.

O ovom predlogu, odbornici lokalnog parlamenta, koga čine članovi vladajuće koalicije DPS-SD, odlučivaće se na sjednici koja je zakazana za 26. oktobar.

Veselin Grbović je prvi mandat da vodi Opštinu Nikšić dobio 18. aprila 2003. godine, a drugi je, zahvaljujući bojkotu opozicije, nastavio 3. aprila 2017.

Iako mu mandat ističe u aprilu naredne godine Grbović je, po sili zakona, tu funkciju prestao da obavlja nakon Dana opštine, 18. septembra, jer je sjutradan napunio 67 godina.

Svečana sjednica povodom Dana Opštine bila je prilika Grbović najavi odlazak sa te funkcije i odlazak u penziju.

„Želim posebno da vas pozdravim na kraju svog mandata i da vam svima poželim porodičnu sreću, uspjehe na poslu i angažovanje da se pobijedi na lokalnim izborima u martu 2012. godine sa ciljem nastavka uspjeha u radu lokalne vlasti Nikšića i Crne Gore. Posebno se zahvaljujem mojim saradnicima na fenomenalnoj saradnji i izuzetnim ljudskim odnosima“, kazao je tada Grbović.

Na sjednici, koju je Grbović predložio da se po hitnom postupku, a u skladu sa Poslovnikom o radu SO Nikšić, sazove 26.oktobra, pored izbora Perovića za v.d.predsjednika Opštine, naći će se i Predlog Odluke o izmjeni Odluke o mjerama podrške građanima i privrednim subjektima na teritoriji opštine Nikšić radi ublažavanja posljedica koronavirusa, pa će građani i privredni subjekti moći da podnesu zahtjeve za oslobađanje plaćanja obaveza i zahtjeve za odlaganje plaćanja obaveza do 31. decembra, a ne, kako je prethodno stajalo, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu pomenutih mjera.

Na sjednici će biti konstatovana i ostavka na odborničku funkciju koju je podnio Aleksandar Vujković, koji je izabran za predsjednika Obora direktora Instituta za crnu metalurgiju.

Sjednicom će predsjedavati odbornik Marko Burić, zbog spriječenosti predsjednika SO Radivoja Lale Nikčevića, da istu vodi.

Bonus video: