nijedan privatnik neće biti jači od radnika

Janković: SNP kao dio buduće vlasti garantuje odbranu prava radnika

"Za cilj imamo da ljude koji pošteno, odgovorno i profesionalno obavljaju svoje poslove dovedemo u poziciju da ih nikada više privatnik ne ucjenjuje otkazima. Nikada više crnogorski radnik neće biti doveden u situaciju da ćuti o flagrantnom kršenju svojih prava", rekao je Janković

3812 pregleda 4 komentar(a)
Janković, Foto: SNP
Janković, Foto: SNP

Ogroman strah izazvan medijskim spinovima i zluradim špekulacijama o tome da li će biti dovoljno novca za isplate plata i penzija treba zaustaviti i građanima pružiti realnu sliku stanja stvari, rekao je Luka Janković član Asocijacije mladih Socijalističke narodne partije (SNP), dodavši da će se ova partija kao dio buduće vlastiti baviti odbranom i zaštitom prava radnika.

Janković je kazao da smo već 30 godina svjedoci masovne korupcije koja je uuzdrmala, unazadila i uništila društvo, te privilegovanih pojedinaca, veza, bahanalija i rasipanja novca poreskih obveznika.

"Stvorila se slika da crnogorski radnik privrijedi tek onoliko koliko mu je potrebno da prehrani sebe i svoju porodicu. SNP će kao centar svog djelovanja u narednom periodu staviti crnogorskog radnika, privrednika i seljaka. Za cilj imamo da ljude koji pošteno, odgovorno i profesionalno obavljaju svoje poslove dovedemo u poziciju da ih nikada više privatnik ne ucjenjuje otkazima. Nikada više crnogorski radnik neće biti doveden u situaciju da ćuti o flagrantnom kršenju svojih prava. Ono što kao dio buduće vlasti možemo garantovati jeste odbrana prava radnika. Nijedan privatnik ma koliko jak bio i ma koliko mu jake ortačke veze bile sa prethodnom vlašću, neće biti jači od radnika", kazao je Janković.

On tvrdi da SNP neće dozvoliti da radnici ikada više budu primorani da rade 48 i više sati, a da budu osigurani na minimalnu platu.

"Pružićemo zaštitu svima čija se prava budu kršila u domenu rada i obezbijedićemo poresku stabilnost kroz naplate punih poreza i doprinosa kao i naplatu poreskog duga sa crne liste dužnika", zaključuje Janković.

Preporučujemo za Vas