Medojević: Umjesto Ministarstva odbrane, tražimo mjesto potpredsjednika Vlade za bezbjednosni sektor

"Naša politička pozicija stoji da ćemo mi glasati za svaku vladu u kojoj nema DPS, da li mi bili u njoj ili ne. Ako ne bude reformska vlada predložiću organima PzP da ne budemo dio te Vlade, jer bi to bila ogromna prevara i izdaja naših birača. Poslije ovoliko časne opozicione borbe godinama, meni ne pada na pamet da se brukam zbog šake vlasti"

62385 pregleda 732 reakcija 197 komentar(a)
Medojević na konferenciji za novinare, Foto: Printscreen/Fejsbuk/Demorkatski front
Medojević na konferenciji za novinare, Foto: Printscreen/Fejsbuk/Demorkatski front

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da će odustati od toga da njegova partija vodi Ministarstvo odbrane i da će taj resor prepustiti koaliciji "Crno na bijelo" ukoliko dobije mjesto potpredsjednika Vlade za reforme, demokratsku tranziciju i korodinaciju za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Ja se nadam da će mandatar sagledati interes zemlje i nacije. Ogromna su očekivanja glasača Pokreta za promjene. PzP je osvojio pet mandata, Crno na bijelo četiri mandata i mi ne tražimo više od njih. Pokazali smo spremnost da našu ponudu svedemo na jedno potpredsjedničko mjesto bez portfelja, odnosno bez resora, ali koje će se baviti reformama", rekao je Medojević danas na konferenciji za novinare.

Na pitanje da li će glasati za formiranje Vlade ukoliko se ne odgovori na njegove zahtjeve, Medojević je kazao da će glasati i ukoliko se ispostavi da nova vlada nije reformska, ali da će predložiti stranačkim organima PzP da ne učestvuju u toj Vladi.

"Naša politička pozicija stoji da ćemo mi glasati za svaku vladu u kojoj nema DPS, da li mi bili u njoj ili ne. Ako ne bude reformska vlada predložiću organima PzP da ne budemo dio te Vlade, jer bi to bila ogromna prevara i izdaja naših birača. Poslije ovoliko časne opozicione borbe godinama, meni ne pada na pamet da se brukam zbog šake vlasti", naglasio je Medojević.

On je izrazio sumnju da ovu Vladu formira Milo Đukanović preko "druge porodice" kome je, kako je kazao Medojević, obećano da neće biti lustriran i neće biti predmet krivičnih istraga.

"On je mirno pustio vlast jer mu ova vlast odgovara takva vlast za njega ne predstavlja opasnost zna se ko za njega ne predstavlja opasnost neko ko kordinira reformama i ispunjava očekivanja građana", rekao je Medojević.

On je dodao da se Zdravko Krivokapić ponaša kao peti poslanik koalcije CnB, a ne kao nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" i ponovio da na njega imaju uticaj djelovi Crke i vlasnici "Vijesti".

Bonus video: