lider ure razgovarao sa ruskim ambasadorom

Abazović - Maslenikov: Odnosi sa Rusijom tradicionalni, potrebno ih poboljšati

"Velika je odgovornost na novoj Vladi da unaprijedi odnose sa Ruskom Federacijom i to je naša obaveza”, kazao je Abazović

8527 pregleda 2022 reakcija 7 komentar(a)
Abazović i Maslenikov, Foto: URA
Abazović i Maslenikov, Foto: URA

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sastao se juče sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislavom V. Maslenikovim.

Oni su se, kako je saopšteno iz GP URA, saglasili da su odnosi Crne Gore sa Ruskom Federacijom tradicionalni i da ih je potrebno u narednom periodu poboljšati.

“Mi smo mala država i dobro je da budemo u kolektivnom sistemu bezbjednosti, ali to ne znači da treba da imamo loše odnose sa bilo kojom državom, a naročito ne sa Rusijom. Velika je odgovornost na novoj Vladi da unaprijedi odnose sa Ruskom Federacijom i to je naša obaveza”, kazao je Abazović u razgovoru sa Maslenikovim.

Oni su zajednički konstatovali, dodaju iz GP URA, da odnosi između Podgorice i Moskve nijesu na nivou kakvi bi trebalo da budu i zajednički se saglasili da se takvo stanje mora mijenjati.

Abazović je Maslenikovu kazao da je turizam važna privredna grana Crne Gore i da inostrane turiste dominantno čine Rusi pozivajući ih da i dalje dolaze u Crnu Goru, gdje su, kako je kazao, uvijek dobrodošli.

“Bilateralni odnosi sa Crnom Gorom nešto su se popravili u odnosu na 2016. godinu, ali je cilj da saradnja između dvije države bude na maksimalno visokom nivou. Prostora za saradnju ima u oblasti obrazovanja, kulture, ekonomije... Stipendije koje daje Ruska Federacija za školovanje crnogorskih studenata u našoj zemlji se povećavaju i mi ćemo se truditi da to ostane na visokom nivou i u narednom periodu”, istakao je Maslenikov u razgovoru sa Abazovićem.

Prostora i mogućnosti u svakom aspektu za saradnju ima i to je, kako je saopšteno iz GP URA, zaključak zvaničnog sastanka lidera te partije i ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar URE Mileta Radovanić i Kiril Kirža, ataše za odnose sa javnošću Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori.