Jakupi: Odluka BS-a da ne učestvuje u vlasti stigla van te stranke

“BS se bavi analizom procenata, izbjegavajući da kaže da nakon tri parlamentarna perioda u vlasti nije uspjela ni jednu trećinu Bošnjaka dobiti za sebe već kao svoje zbraja procente i svoga partnera-lidera"

10212 pregleda 215 reakcija 12 komentar(a)
Jakupi, Foto: Stranka pravde i pomirenja
Jakupi, Foto: Stranka pravde i pomirenja

Građani Crne Gore su na izborima 30. avgusta imali u vidu dva suštinska cilja koja su sažeta u jednoj imperativnoj rečenici i glase - smijeniti vlast i ostati svoj na evroatlanskom spoljnopolitičkom kursu, kazao je Arben Jakupi iz Stranke pravde i pomirenja.

“Koalicija Crno na bijelo je donijela izbornu pobjedu i drži je u rukama upravo na ovom izbornom pobjedničkom projektu. Crna Gora je suverena država i to mora ostati. Crna Gora je u NATO savezu i na putu da postane članica Evropske unije, i to će ubrzo i postati. Garancija za sve to je upravo koalicija Crno na bijelo”, ističe Jakupi.

Kazao je da Stranka pravde i pomirenja, kao članica koalicije Crno na bijelo, predstavlja glas "onog dijela slobodnih građana koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci."

“BS se bavi analizom procenata, izbjegavajući da kaže da nakon tri parlamentarna perioda u vlasti nije uspjela ni jednu trećinu Bošnjaka dobiti za sebe već kao svoje zbraja procente i svoga partnera-lidera. Međutim, suštinsko pitanje koje se nameće javnosti a u vezi sa BS-om, odnosno njihovim odbijanjem učešća u vlasti, jeste ona antologijska slika rukovodstva ove partije sa press konferencije nakon sjednice glavnog odbora. Ta slika je slobodnim očima bila dovoljna da objasni njihovo 'odbijanje' ulaska u vlast”, navodi Jakupi.

Ističe da su “pokisla lica biračima i javnosti jasno pokazala da je stigla direktiva o promjeni stava od partnera-lidera, a o njoj se ne raspravlja već jednoglasno potvrđuje”.

“Sada, kada je odluka pala, valja popraviti utisak, a kako drugačije osim po starom receptu: ponovo naplatiti nevine žrtve srebreničkog genocida. A da nekim slučajem nema SPP-a na koga li bi BS pokazivala rukom. Ali, ima SPP-a i biće ga sve više, da stane na braniku interesa bošnjačkog naroda i interesa svih slobodnih građana Crne Gore, koje nema i ne može biti bez Crnogoraca ali ni bez Bošnjaka, Srba, Albanaca, Hrvata i svih drugih koji je danas čine zemljom mira i slobode”, zaključio je Jakupi.

Bonus video: