Kazanču sa Bečićem: Rumunija pozdravlja reforme realizovane u Crnoj Gori

"U nadi da ćemo uspješno savladati ovu vanrednu situaciju sa kojom se suočavamo na globalnom nivou, koristim priliku da reafirimišem cjelokupnu raspoloživost za još dublje i raznovrsnije odnose kroz dijalog među našim zakonodavnim odborima, sa ciljem identifikovanja nekih novih mogućnosti za saradnju, kako bismo intenzivirali sveukupne odnose između Rumunije i Crne Gore“, naveo je Kazančuk u čestitki

3919 pregleda 1 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Senata Parlamenta Rumunije Robert Marius Kazančuk uz izraze osobitog poštovanja, uputio je čestitku Aleksi Bečiću povodom izbora na funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore, sapšteno je iz Skupštine.

Kazanču je, kako je saopšteno, istakao da pozdravlja važne reforme realizovane u Crnoj Gori i iskazao punu podršku Rumunije u cilju pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU).

"U nadi da ćemo uspješno savladati ovu vanrednu situaciju sa kojom se suočavamo na globalnom nivou, koristim priliku da reafirimišem cjelokupnu raspoloživost za još dublje i raznovrsnije odnose kroz dijalog među našim zakonodavnim odborima, sa ciljem identifikovanja nekih novih mogućnosti za saradnju, kako bismo intenzivirali sveukupne odnose između Rumunije i Crne Gore“, naveo je Kazančuk u čestitki.

Bečić je odgovoru ocijenio da je bezrezervna podrška prijateljske Rumunije evropskoj perspektivi Crne Gore potvrđena i tokom rumunskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije u prvoj polovini 2019. godine i kako je saopšteno dodao: "Ne sumnjamo da će Rumunija, u duhu glavnog slogana ovog predsjedavanja, nastaviti da se posvećeno bori za kohezivnu Evropu i zajedničke evropske vrijednosti“.

"Ne zaboravljamo ni doprinos koji nam je Vaša država pružila prilikom pristupanja Sjevernoatlantskom savezu, te izuzetno cijenimo našu saradnju u oblasti odbrane i nesebičnu ekspertsku pomoć Rumunije u ovom pogledu. Divimo se snažnim naporima koje ulažete na suzbijanju korupcije, te smatram da se na iste možemo ugledati i u sopstvenoj borbi protiv ove pošasti“, istakao je Bečić u odgovoru, saopšteno je iz Skupštine.

On je izrazio zadovoljstvo do sada uspostavljenom parlamentarnom saradnjom Crne Gore i Rumunije, kao i uvjerenje da će tokom svog mandata predano raditi na njenom održavanju i produbljivanju.

Bonus video: