Đukanović predsjedavao sjednicom Senata Prijestonice: Investicijama do novih radnih mjesta

Na današnjoj sjednici Senata usvojen je i Plan rada Senata za narednu godinu uz ocjenu da je to tijelo u prethodnom periodu bilo i servis za građane Cetinja prepoznajući njihove potrebe i zahtjeve

14769 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Đukanović na sastanku u Prijestonici, Foto: Predsjednik.me
Đukanović na sastanku u Prijestonici, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjedavao je šestom sjednicom trećeg saziva Senata Prijestonice Cetinje, na kojoj je usvojen Program razvoja Prijestonice za 2021. godinu.

Đukanović je konstatovao da je nakon par godina primjene Zakona o Prijestonici lokalna uprava pronašla pravu metodologiju za odabir ključnih projekata za finansiranje iz kapitalnog budžeta, pri čemu nije važan kvantitet već pravi odabir i održivost.

U Programu razvoja Prijestonice za narednu godinu je 14 projekata čiji je cilj unapređenje kvaliteta života građana kroz izgradnju stanova za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, rekonstrukciju gradskih i seoskih saobraćajnica, unapređenje turističke ponude grada i sportskog života.

Najavljeno je i obezbjeđivanje nove lokacije za rad RTV Cetinje i tehničko osavremenjavanje. Uz ocjenu da su uz podršku Senata Prijestonice i u prethodnom periodu ostvareni značajni rezultati na planu unapređenja infrastrukturnih i projekata opšteg interesa, ocijenjeno je da glavni zadatak Senata i lokalne uprave mora biti usmjeren na otvaranje novih radnih mjesta za građane Prijestonice, kao i trajno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja.

Na toj liniji Đukanović je ukazao na potrebu proaktivnijeg pristupa privlačenja novih investicija, što će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta što je ključna potreba Prijestonice i vitalni egzistencijalni interes njenih građana.

Na današnjoj sjednici Senata usvojen je i Plan rada Senata za narednu godinu uz ocjenu da je to tijelo u prethodnom periodu bilo i servis za građane Cetinja prepoznajući njihove potrebe i zahtjeve.

Sjednici su prisustvovali i članovi Senata, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, predsjednik Crnogorske Akademije nauka i umjetnosti Dragan Vukčević, rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan i predsjednica Skupštine Prijestonice Maja Ćetković.

Bonus video: