Na dnevnom redu je izbor zamjenika predsjednika

Prva sjednica Administrativnog odbora u utorak

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine, održanoj 20. oktobra, Milun Zogović iz Demokratskog fronta izabran je za predsjednika Administrativnog odbora

7097 pregleda 8 komentar(a)
Zogović, Foto: Savo Prelević
Zogović, Foto: Savo Prelević

Administrativni odbor, na prvoj sjednici u utorak, pokrenuće postupak za utvrđivanje kandidata za predsjednika i članove stalnih odbora u Skupštini Crne Gore i razmatraće zahtjeva pojedinih poslanika prošlog saziva za ostvarivanje prava na naknadu nakon prestanka funkcije.

Na dnevnom redu je izbor zamjenika predsjednika Odbora.

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine, održanoj 20. oktobra, Milun Zogović iz Demokratskog fronta izabran je za predsjednika Administrativnog odbora.

Izbrano je još 12 njegovih članova, a koalicije i partije su zastupljene srazmjerno broju mandata u crnogorskom parlamentu.

Na dnevnom redu je donošenje rješenja o prestanku prava na zaradu, zbog prestanka funkcije poslanika i razmatranje zahtjeva pojedinih poslanika prošlog saziva za ostvarivanje prava na naknadu nakon prestanka funkcije.

Odbor će, kako je najavljeno, donijeti rješenja o o zaradi za poslanike u Skupštini Crne Gore novog saziva, koji profesionalno obavljaju funkciju.

Predviđen je i dogovor o zakazivanju posebne sjednice u vezi sa ostvarivanjem poslovničkih nadležnosti, metodu rada i o različitim gledištima poslaničkih klubova na ulogu i funkciju Administrativnog odbora.