Ljuković: Proširenje prelaza i plovnost Bojane prioriteti prekogranične saradnje Ulcinja

Kandidat za odbornika URA Ljuković je naveo da će brojne druge ideje iz programa “Ulcinj novim generacijama” biti uskoro prezentovane
107 pregleda 1 komentar(a)
Ajet Ljuković, Foto: Građanski pokret URA
Ajet Ljuković, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 12.01.2018. 20:47h

Kandidat za odbornika URA Ulcinj zadužen za politku prekogranične saradnje, Ajet Ljuković, saopštio je da je uslov ekonomskog prosperiteta Ulcinja, dobra povezanost sa komšijskim opštinama.

“Program URA za Ulcinj je vrlo konkretan i veliku pažnju smo posvetili diverzifikaciji ulcinjske ekonomije, koja ne treba da se isključivo bazira na turističkim uslugama, iako nam je to prioritena privredna grana. Smatramo važnim prekograničnu saradnju, naročito sa Skadrom i kao buduća lokalna vlast preduzećemo niz aktivnosti kako bi insfrastrukturalna povezanost bila umnogome poboljšana”, ističe Ljuković.

Kaže da je URA u svom programu navela da se zalaže za proširenje graničnog prelaza Sukobin, koji je usko grlo komunikacije, a koji vremenom mora postati prohodan i za robni trasport.

“Moderan postojeći granični prelaz za sve vrste roba, kao i otvaranje novih graničnih prelaza, osiguraće veći razvoj naročito seoskog područja, što do sada nije bio slučaj, a biće i značajan podsticaj za poljoprivredu”, naveo je Ljuković.

Ljuković dodaje da program URA takođe tretira pitanje plovnosti rijeke Bojane, koja bi umnogome poboljšala turističku ponudu kako Ulcinja i Skadra, tako i cjele Crne Gore i Albanije.

“Zalagaćemo se da državni organi u saradnji sa loklanim vlastima preduzmu sve aktivnosti kako bi projekt plovnosti rijeke Bojane ponovo oživio. Na taj način vratićemo život rijeci, ali i osmjehe turistima, ribarima i brodovalsnicima”, pojasnio je Ljuković.

Ljuković je naveo i da će brojne druge ideje iz programa “Ulcinj novim generacijama” uskoro biti prezentovane, te da će 16 novih politika za grad biti pravo osvježenje za sve one koji vide Ulcinj kao jednu od najbogatijih opština u Crnoj Gori.

Bonus video: