Perović izabran za v.d. predsjednika Opštine Nikšić: Period kada je Grbović bio na čelu bio je najproduktivniji

"Biti na čelu Opštine, bar na jedan dan, velika je čast, ali i odgovornost. Zato ćemo odgovorno i posvećeno nastaviti kao prethodnih sedam godina"

14033 pregleda 155 reakcija 17 komentar(a)
Perović, Foto: Svetlana Mandić
Perović, Foto: Svetlana Mandić

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine (SO) Nikšić potpredsjednik Opštine, Dragan Perović, izabran je za vršioca dužnosti ( v.d.) predsjednika Opštine jer je dosadašnjem predsjedniku, Veselinu Grboviću, mandat prestao po sili zakona.

Grbović je dan nakon svečane sjednice povodom Dana opštine, 18. septembra, napunio 67 godina.

Za Perovića je glasalo svih 27 prisutnih odbornika.

Perović, koji će dužnost obavljati do 30 dana do izbora novog predsjednika, zahvalio se odbornicima na podršci.

"Želim samo poručiti građanima da će i ova uprava, u punom kapacitetu nastaviti sa realizacijom započetih projekata. Takođe, uskoro će biti započeti i neki novi programi i projekti. Biti na čelu Opštine, bar na jedan dan, velika je čast, ali i odgovornost. Zato ćemo odgovorno i posvećeno nastaviti kao prethodnih sedam godina. Takođe, dosadašnjem predsjedniku Veselinu Grboviću želim se zahvaliti u ime svih građana na učinjenom za grad Nikšić i istaći da smatramo da je period kada je on bio na čelu lokalne uprave bio najproduktivniji i sa najvećim brojem realizovanih projekata u novijoj istoriji našeg grada", kazao je Perović i dodao da očekuje moralnu i stručnu pomoć Grbovića u narednom periodu.

Na pitanje novinarke "Vijesti" da li se zna ko će biti izabran za predsjednika Opštine, Perović je kazao da je to na rukovodstvu partije i da ne može da licitira sa imenima, ali da očekuje da novi predsjednik bude izabran prije isteka 30 dana.

Bonus video: