Milačić: Formiranja Vlade je najveća svetinja, nikome nije cilj da prigrabi funkciju...

"Mi znamo da je bitno da sačuvamo međusobnu koheziju i da onemogućimo svaki zluradi pokušaj da se umanji velika slava izborne pobjede"

12977 pregleda 225 reakcija 37 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Na pragu smo konstituisanja prve slobodne Vlade u istoriji Crne Gore, proces formiranja Vlade je trenutno najveća svetinja koju hoćemo i moramo odbraniti, snažno, saborno i dostojanstveno, saopštio je danas Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

"Vlada će biti formirana, bez obzira na brojne različite poglede, jer ništa nije važnije od ovog istorijskog zadatka koji su nam građani povjerili. Za ovaj ozbiljan posao treba truda, mudrosti i smjernosti. Upravo zbog toga što, siguran sam, nikome nije cilj prigrabiti funkciju koja u ovom vremenu znači samo ogromnu brigu i odgovornost, već naći prave ljude koji će svojim znanjem, strukom i političkom voljom moći da stanu pred građane, ponude rješenja i uz ogromna odricanja počnu da služe narodu. I toga smo svjesni svi mi koji u ovom trenutku sjedimo u poslaničkim klupama parlamentarne većine", istakao je Milačić, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

On je dodao da će oni imai hrabrosti da brane svoje stavove, ali i da saslušaju druge.

"Mi znamo da je bitno da sačuvamo međusobnu koheziju i da onemogućimo svaki zluradi pokušaj da se umanji velika slava izborne pobjede. Mi možemo da pravimo kompromise sa svima i oko svega, osim sa jednim – radom u najboljem interesu građana, koji su nam dali mandat da im služimo. Mi moramo i opravdaćemo povjerenje građana, jer su ovi dani ogledalo svakog od nas za čitav život", zaključio je Milačić.

Bonus video: