Bečić: Nova parlamentarna većina usmjerena je ka evropskom sistemu vrijednosti

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić i Urban razgovarali su i o važnosti saradnje na nivou parlamenata, uz obostrano očekivanje da će nastaviti intenziviranje partnerskih odnosa

3815 pregleda 1 komentar(a)
Urban i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Urban i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Nova parlamentarna većina usmjerena je ka evropskom sistemu vrijednosti, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na sastanku sa češkim ambasadorom u Podgorici Karelom Urbanom, dodajući da je uvjeren da će Češka nastaviti da podržava evropsku integraciju Crne Gore.

On je naveo da je zadovoljan kontinuiranim kvalitetom odnosa između Crne Gore i Češke.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić i Urban razgovarali su i o važnosti saradnje na nivou parlamenata, uz obostrano očekivanje da će nastaviti intenziviranje partnerskih odnosa.

„Govoreći o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, Bečić je naglasio da je opredijeljenost nove parlamentarne većine usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti i iznio uvjerenje da će Češka nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju (EU)“, kaže se u saopštenju.

Ocjenjujući da između dvije zemlje ne postoje otvorena pitanja, Urban je, kako se navodi, iskazao spremnost za dalje pružanje podrške Crnoj Gori u procesu evropskih integracija.

On je naglasio da će postojeći bilateralni odnosi biti dobra osnova za snaženje saradnje dvije države kroz zajedničko NATO i buduće EU članstvo.

Na sastanku je zaključeno da međudržavna saradnja ima prostora za unapređenje u brojnim područjima, prevashodno u turizmu i ekonomiji.

Bonus video: