OTVORENO PISMO

DF pita Rajnke: Da li SAD podržava stav da naši lideri ne mogu zauzeti mjesta u Vladi koja im je dao narod?

"Naše informacije iz krugova bliskih administraciji predsjednika Donalda Trampa govore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora i nove Vlade u suverenoj državi Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima"

17846 pregleda 513 reakcija 101 komentar(a)
Džudi Rajzing Rajnke, Foto: Savo Prelević
Džudi Rajzing Rajnke, Foto: Savo Prelević

Demokratski front uputio je otvoreno pismo ambasadorki SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke jer ih je, kako tvrde, mandatar za sastav Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, obavijestio da mu je jedan inostrani faktor ultimativno saopštio da lideri Demokratskog fronta "ne mogu zauzeti ona mjesta u Vladi koja im je dao narod".

"S obzirom da smo ovu informaciju dobili ubrzo nakon sastanka kojeg je mandatar imao u Vašoj ambasadi, željeli bi da čujemo od Vas, ili od nekog nadležnog u Stejt Departmentu, da li Vaša administracija podržava ovako skandalozan stav. Naše informacije iz krugova bliskih administraciji predsjednika Donalda Trampa govore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora i nove Vlade u suverenoj državi Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima", navodi se u otvorenom pismu.

Dodaju da kako su ovu informaciju o miješanju inostranog faktora dobili u razgovoru sa Krivokapićem, a cijeneći njegovu zabrinutost kako bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo problem u budućim odnosima Crne Gore sa Zapadom, traže od Rajnke da "kao ambasadorka najmoćnije zapadne države, jasno iznesete Vaš stav o ovom pitanju".

"Da bi građani Crne Gore mogli da procijene šta znači ovaj ultimatum, ako je saopšten sa Vaše strane", zaključuje se u otvorenom pismu Demokratskog fronta.

Preporučujemo za Vas