SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

Vukićević izabran za predsjednika OO DPS Nikšić: “Odaljili smo se od naroda, hoću to da promijenim”

Za potpredsjednika OO DPS Nikšić jednoglasno je izabran Marko Burić, koji je zaposlen u Elektroprivredi Crne Gore

19210 pregleda 760 reakcija 22 komentar(a)
Vukićević, Foto: Svetlana Mandić
Vukićević, Foto: Svetlana Mandić

Direktor Centra za socijalni rad za opštine Nikšić, Šavnik i Plužine, Zoran Vukićević, novi je predsjednik nikšićkog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista. To je jednoglasno odlučeno večeras na sjednici Izvršnog odbora DPS-a Nikšić. Vukićević je na tom mjestu zamijenio dosadašnjeg predsjednika Ivana Mitrovića, koji je nakon održanih parlamentarnih izbora 30. avgusta i ostvarenih rezultata u Nikšiću iz moralnih razloga podnio ostavku.

Vukićević u narednom periodu neće imati ni malo lak zadatak. U martu naredne godine u Nikšiću će biti održani lokalni izbori, a aktuelna lokalna vlast u gradu pod Trebjesom je, na nedavno završenim parlamentarnim izborima, imala oko sedam hiljada glasova manje od opozicije.

“Da ne bih opterećivao ni sebe ni partiju bilo kakvim konstrukcijama sa strane, dao sam ostabku na mjesto direktora Centra za socijalni rad. Smatram da je tako i moralno i pošteno”, kazao je Vukićević “Vijestima” nakon izbora za predsjednika OO DPS Nikšić.

Burić
Burićfoto: Svetlana Mandić

Kako je naglasio očekuje da zajedničkim radom i dobrom sinergijom povrate povjerenje građana Nikšića i pokažu da su i dalje partija kojoj mogu vjerovati.

“Biće nekih promjena u dijelu proširenja odbora za određen broj ljudi koji zaslužuju pažnju i koji u svojoj biografiji nemaju nikakve kontroverze. Odaljili smo se od naroda, nemamo kontakta sa ljudima, nema one strasti po kojoj smo bili prepoznati. Teško smo stizali do građana. Želim to da promjenim, da ponovo budemo bliski sa ljudima, vratimo one poruke koje smo im upućivali i pokažemo im da u te poruke mogu vjerovati”, kazao je Vukićević.

Vukićević, koji je član nikšićkog i Glavnog odbora DPS-a, je na mjesto direktora Centra za socijalni rad došao 2018. godine, nakon što je njegov prethodnik, Ivan Mitrović, napustio direktorsku fukciju i postao predsjednik OO DPS Nikšić.

Za potpredsjednika OO DPS Nikšić jednoglasno je izabran Marko Burić, koji je zaposlen u Elektroprivredi Crne Gore. Politički je angažovan u Savjetu mladih DPS-a, Klubu odbornika Nikšić i OO DPS Nikšić.

Preporučujemo za Vas