Gvozdenović: DPS će nastaviti da brani vrijednosti i politike koje su u funkciji zaštite državnih interesa

Gvozdenović se, kako je saopšteno iz DPS, sastao sa Karen Medoks, novoizabranom britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori

3074 pregleda 13 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: DPS
Sa sastanka, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) će kao državotvorna partija i odgovoran politički subjekat nastaviti da brani vrijednosti i politike koje su u funkciji zaštite državnih interesa, konstruktivnom ulogom u Parlamentu, ali i ukupnim djelovanjem u crnogorskom društvu, saopštio je politički direktor te partije. Branimir Gvozdenović.

On se, kako je saopšteno iz DPS, sastao sa Karen Medoks, novoizabranom britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori.

U saopštenju se dodaje da je Gvozdenović informisao Medoks o "ukupnom ambijentu koji je karakterisao period prije i nakon izbora, kao i djelovanju DPS-a u datim okolnostima".

"Medoks je pozdravila odnos koji DPS ima prema procesu tranzicije vlasti i izrazila uvjerenje da će iskustvo i efikasnost DPS-a doprinijeti da Parlament funkcioniše u još punijem kapacitetu nego ranije", navodi se u saopštenju DPS.

Iz te partije su kazali da je sastanak bio prilika da se razmijene stavovi o drugim aktuelnim aspektima društveno-političkog života u Crnoj Gori, posebno onim koja mogu biti izazov daljim reformskim procesima crnogorskog društva.

"Istaknuta je važnost proaktivne uloge DPS-a na pitanja koja su od ključnog značaja za budući demokratski razvoj Crne Gore, i izražena spremnost Ujedinjenog Kraljevstva da pruži podršku u svim procesima koji su u funkciji daljeg napretka. Sagovornici su izrazili uvjerenje da će Crna Gora imati znanja i kapaciteta da odgovori svim izazovima u budućim fazama izgradnje moderne građanske države", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: