Bečić: Crna Gora ostaje posvećena temeljnim vrijednostima UN

Predsjednik Skupštine je iskazao zahvalnost na kontinuiranoj podršci našoj zemlji i angažovanju cjelokupnog sistema UN u Crnoj Gori u odgovoru na posljedice izazvane pandemijom

3075 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa šefovima rezidentnih agencija Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori - v.d. rezidentnom koordinatorkom UN i stalnom predstavnicom UNDP Danielom Gašparikovom, predstavnikom UNICEF-a Huanom Santanderom, šeficom kancelarije IOM u Crnoj Gori Dušicom Živković, i šeficom kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori Minom Brajović.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, čestitajući 75. godišnjicu Ujedinjenih nacija naglasio je da Crna Gora ostaje posvećena temeljnim vrijednostima UN, afirmaciji efikasnog multilateralizma, otvorenoj saradnji i snaženju partnerstva sa UN. On je, dodaje se, iskazao zahvalnost na kontinuiranoj podršci našoj zemlji i angažovanju cjelokupnog sistema UN u Crnoj Gori u odgovoru na posljedice izazvane pandemijom.

Uz zaključak da se od Skupštine očekuje da bude faktor sinteze, kohezije i homogenizacije crnogorskog društva, Bečić je, kako je saopšteno, ukazao na otvorenost nacionalnog parlamenta za nastavak saradnje posvećene Ciljevima održivog razvoja.

Predstavnici agencija UN upoznali su Bečića, kako se navodi, sa ključnim prioritetima u predstojećem periodu i izrazili spremnost da kroz buduće inicijative nastave saradnju sa Parlamentom i nadležnim skupštinskim radnim tijelima.

Gašparikova je, kako je saopšteno, poželjela predsjedniku Skupštine uspješan predstojeći mandat novog saziva zakonodavnog doma

„Parlament ima vitalnu ulogu u osnaživanju inkluzivnog političkog dijaloga, kojim se obezbjeđuje očuvanje dostojanstva i poštovanje različitosti mišljenja. Verujem da će parlament svoju ulogu u oblikovanju budućih demokratskih reformskih procesa u zemlji sprovoditi kroz angažovanje širokog spektra vladinih i nevladinih partnera, baveći se pitanjima ranjivih grupa kako bi se osiguralo da niko ne bude izostavljen", kazala je Gašparikova.

Bonus video: