"Poboljšanje odnosa sa Rusijom da bude jedan od spoljnopolitičkih prioriteta"

Lideri DF-a su ruskom ambasadoru kazali kako se nadaju da će pitanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti biti riješeno u najskorijem vremenu

7862 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Knežević, Maslenikov i Mandić, Foto: Demokratski front
Knežević, Maslenikov i Mandić, Foto: Demokratski front

Velika demokratska pobjeda naroda Crne Gore, izvojevana na mirnim izborima 30. avgusta, predstavlja istorijski iskorak ka ukupnoj demokratizaciji Crne Gore i očekivanja građana u tom pravcu treba da budu ispoštovana, poručili su lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, koji su se danas sastali sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, Vladislavom Maslenikovim.

Mandić i Knežević su, kako je saopšteno iz DF-a, ambasadoru izložili svoje viđenje aktuelne političke situacije u Crnoj Gori.

"Poseban segment razgovora Mandića i Kneževića s ruskim ambasadorom bio je posvećen poboljšanju odnosa dvije dokazano prijateljske države, Crne Gore i Rusije, što u svjetlu novog i šireg otvaranja Crne Gore prema Evropi i svijetu, a samim tim i prema Ruskoj Federaciji, treba da bude jedan od spoljnopolitičkih prioriteta, uz međusobno uvažavanje dviju država i njihovih pozicija u međunarodnim okvirima. Mandić i Knežević su ambasadora RF upoznali i sa svojim očekivanjima povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, konkretno sa spornim članovima tog Zakona, kojima je bilo inicirano oduzimanje imovine Mitropolije crnogorsko-primorske. Tim povodom su iskazali realna očekivanja da će ovo pitanje biti riješeno u najskorijem vremenu", saopšteno je iz DF-a.

Bonus video: