U SUSRET LOKALNIM IZBORIMA

Folić: Prioritet borba za nova radna mjesta, Beranci su se naslušali priča o velikim investitorima

"Politički cilj nam je da spriječimo DPS da vrati Berane na staze pljačke i korupcije po kojima smo bili prepoznati kao crna tačka Crne Gore"
20 komentar(a)
Goran Folić, Foto: Demokratska Crna Gora
Goran Folić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.01.2018. 14:07h

Berane će se nakon februarskih izbora pridružiti Budvi, Kotoru i Herceg Novom kao opština u kojoj su Demokrate jedan od nosećih stubova vlasti, saopštio je Goran Folić, nosilac izborne liste Demokrata za Berane, i dodao da na izbore u Beranama izlaze sa makar dva cilja. 

"Politički cilj nam je da spriječimo DPS da vrati Berane na staze pljačke i korupcije po kojima smo bili prepoznati kao crna tačka Crne Gore. A ljudski cilj, zbog koga smo, između ostalog, i ušli u politiku, je da se borimo za nova radna mjesta i spriječimo propadanje i iseljavanje  grada  koji je maćehinskom politikom državne vlasti prepušten sam sebi. Nakon što 4. februara zauvijek pošaljemo DPS u političku istoriju u Beranama, okrenućemo se rješavanju problema svih naših građana. Na prvom mjestu je borba za nova radna mjesta, jer bez novih poslova u privredi nema ni budućnosti za Berane", saopštio je Folić.

Demokratska Crna Gora, navodi Folić, neće davati bombastične najave o velikim investitorima, jer su se naši sugrađani naslušali previše tih priča.

"U borbu za nova radna mjesta ćemo pozvati one na kojima počiva privreda danas, a to su beranski preduzetnici i privrednici. To su građani Berana koji žele da pokrenu poslove u preradi, poljoprivredi i turizmu. Formiraćemo stalni ekonomski savjet u kojem će sjediti predstavnici Opštine i beranskih privrednika i preduzetnika. Zajedno ćemo identifikovati sa kojim problemima se privreda suočava i zajedno ćemo nalaziti načine da ih prevaziđemo.  Već smo identifikovali brojne lokalne takse koje predstavljaju samo teret za privredu. Smatramo da će umanjenjem ili čak ukidanjem tih taksi preduzetnici dobiti novi elan i motivaciju da proširuju svoje poslove i zapošljavaju nove radnike."

folić dodaje da će Opština Berane, predvođena Demokratama,  biti na usluzi svima koji imaju biznis ideje za pokretanje poslova.

"Odjeljenje za ekonomski razvoj i Regionalni biznis centar će sa Demokratama biti u službi i u kući svakog beranskog preduzetnika, poljoprivrednika ili turističkog radnika. Veliki, a do sada neikorišćeni resurs Berana je brojna dijaspora. Beranci koji su uspješno razvili poslove širom Crne Gore, Evrope i svijeta. Radićemo na tome da ih vratimo u zavičaj, da ojačamo izgubljene veze i vratimo njihovo povjerenje.  Smatramo da upravo naša dijaspora ima najveći razlog da investira u svoj grad i da naši uspješni zemljaci žele da do posla u svom gradu dođu i njihovi najmiliji, koji se sada suočavaju sa teškim socio-ekonomskim problemima. Ako vratimo dijasporu u Berane i ako pomognemo beranskim preduzetnicima, na pravom smo putu da zaustavimo ubrzani odliv stanovništva i postavimo temelje za novu, svijetlu budućnost Berana", azključuje Folić.

Preporučujemo za Vas