kazao da krivokapić ima podršku prave crne gore

Milačić: Ne zanimaju me fotelje, ostajem u parlamentu

Predsjednik Prave smatra da je u najboljem interesu građana Crne Gore da do formiranja vlade dođe u što kraćem roku

18626 pregleda 1276 reakcija 79 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić poručio je danas da ga ne zanimaju fotelje i riješen je, kako kaže, da ostane u parlamentu kao poslanik, jer je najbitnije da se u toj instituciji mora čuti glas naroda.

"Prava Crna Gora i ja lično izražavamo puno povjerenje i podršku mandataru u nimalo lakom poslu strukturiranja izvršne vlasti", kazao je Milačić.

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić najavio je ranije da će nova vlada biti formirana do 11. novembra. On je pozvao koalicione partnere da dostave predlog kandidata za ponuđene resore.

Milačić je za "Vijesti" kazao da je Prava Crna Gora od osnivanja postavila sebi za cilj izgradnju Crne Gore kao istinski građanske države znanja, rada i duhovnosti.

"Države koja će znati da nađe svoje mjesto u savremenom svijetu, bez samonegacije i potiranja onih vrijednosti na kojima je sazdana. Na tom putu, naš jedini partner i saradnik je narod Crne Gore. Narod, koji je uprkos višedecenijskom pritisku, u sebi sačuvao sve životne odrednice prave, iskonske Crne Gore, jer je upravo narod, mnogo više od političkih elita, bio svjestan šta to znači za očuvanje bića ove zemlje. Sada narod ima svog političkog predstavnika u državnim institucijama. Naša misija u ovom trenutku je da budemo glas naroda, uz narod i za narod", kazao je Milačić.

Zbog toga, kako je dodao, Prava Crna Gora i on istrajavaju na onome što je dominantna volja građana, a to je formiranje "prve slobodne Vlade".

"U tom procesu potpuno je nebitno gdje će u njoj i hoće li uopšte biti Marka Milačića ili bilo koga drugog personalno. Takođe, veličanstvene litije koje su nas oplemenile obavezuju da opšti interes pretpostavimo svemu drugom. Demontaža odnarođenog i korumpiranog sistema je cilj iza kojeg je svojim potpisom stao 41 poslanik Skupštine Crne Gore predlažući gospodina Zdravka Krivokapića za mandatara", naveo je Milačić.

Smatra da je u najboljem interesu građana Crne Gore da do formiranja vlade dođe u što kraćem roku.

"Mi ćemo biti posvećeni tom cilju i kroz konstruktivan odnos prema predlozima mandatara i kroz predlaganje adekvatnih personalnih rješenja na svim nivoima vlasti", kazao je Milačić.

Kaže da je snaga Prave Crne Gore mnogo veća od jednog mandata u Skupštini.

"O tome, osim istraživanja javnog mnjenja i realnog uvida sa terena, svjedoči ogroman broj poziva koje svakodnevno dobijamo, kojima nam se ljudi obraćaju ne samo sa željom da nas politički podrže, već nas gledaju kao snagu koja im može pomoći. To je najveće zadovoljstvo u radu političara – da bude prepoznat kod građana kao neko ko im zaista može pomoći, ko rješava njihove probleme", naveo je Milačić.

Dodaje da upravo to što osjeća da su ih građani prepoznali kao njihove prave predstavnike, čini ga odlučnim da kroz svoj mandat u Skupštini, bude u potpunosti predan poslu narodnog predstavnika.

"Ne zanimaju me fotelje i lično sam riješen da ostanem u parlamentu, kao predstavničkom domu naroda, jer znam da je najbitnije da se upravo u toj instituciji, koja je u poslednjih nekoliko mandata postala uslužni servis i pisarnica izvršne vlasti, mora čuti glas naroda. Sa novom poslaničkom većinom, novim predsjedavajućim i sa po prvi put zastupljenom Pravom Crnom Gorom u Skupštini, moramo tom domu vratiti ugled i položaj koji mu pripada", rekao je Milačić.