Krivokapić: Vlada bi imala niži nivo reputacije ako bi u njoj bili Mandić, Medojević i Knežević

On je dodao da je Crnoj Gori sada potrebna kompetentna i timski jaka vlada jer "problemi su u Crnoj Gori toliki da ne mogu da se rješavaju ljudima koji nijesu stručni za to"

88499 pregleda 2226 reakcija 156 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Krivokapić, Foto: Savo Prelević

Mandatar za sastav Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je rekao da odnosi Srbije i Crne Gore moraju da budu odlični bez obzira na to ko je na vlasti.

"Odnosi moraju biti odlični bez obzira na to ko bude vršio vlast u tim državama. Oni moraju biti institucionalni. Ja ću se toga držati", rekao je Krivokapić za novi broj lista "Nedeljnik".

Istakao je da on "neće biti prepreka najboljim mogućim odnosima sa Srbijom", što smatra prirodnim i rekao da "nije prirodno" što posljednjih godina nema razmjene posjeta na najvišem nivou.

"Ne bih volio da ste u pravu kada kažete da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zainteresovan samo za predstavnike Srba. Želim da vjerujem i ubijeđen sam da je predsjednik Srbije zainteresovan za sve Srbe u Crnoj Gori, kao i za one ljude koji se ne izjašnjavaju tako", rekao je Krivokapić.

Govoreći o sastavu buduće vlade Crne Gore, ocijenio je da bi ona imala "niži nivo reputacije" ako bi u njoj bili politički lideri - Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević.

"To bi bila vlada koja ne bi bila svesrdno prihvaćena od relevantnih međunarodnih institucija. A zašto je priča o liderima toliko bitna? Svi u Crnoj Gori znaju da me Andrija Mandić sigurno nije postavio za nosioca liste. Ja nemam nikakvu obavezu ni prema jednom političkom lideru, niti prema bilo kome", rekao je Krivokapić.

On je dodao da je Crnoj Gori sada potrebna kompetentna i timski jaka vlada jer "problemi su u Crnoj Gori toliki da ne mogu da se rješavaju ljudima koji nijesu stručni za to".

"Treba da zaustavimo sunovrat od bankrota koji nam prijeti za možda dva ili tri mjeseca. Treba da usvojimo set zakona koji treba da pripreme prve fer izbore u Crnoj Gori. Želimo da Crna Gora krene pravim, istinskim putem ispunjavanja svih zahtjeva vezanih za pristupna poglavlja Evropske unije", naveo je mandatar.

Krivokapić je rekao da za njega prijevremeni izbori nijesu opcija jer cijela opozicija ima dva zajednička cilja: izmjenu ili kompletnu zamenu Zakona o slobodi vjeroispovesti i "demontiranje postojećeg sistema", te bi prijevremeni izbori dali šansu DPS-u "da se ponovo vrati u igru, možda opasniji nego što je do sada bio".

Ipak, istakao je da je među članovima opozicije neophodno poboljšanje komunikacije jer ima i "čudnih poruka koje razmjenjuju svi oni koji su u politici, a imaju veliki staž".

"Te poruke me zabrinjavaju jer pripadaju matrici koja je trideset godina bila dominantna na ovim prostorima i nije se promijenila. To su poruke isključivosti, zamjene teza, teških riječi, odsustvo argumenata, vrlo često poruke koje su zasnovane na činjenicama koje su potpuno jasne, ali ih izvrću u neku svoju perspektivu", rekao je Krivokapić.

Bonus video: