Predsjedništvo URE: Podrška ekspertskoj vladi, Crno na bijelo da da kadrove za sektor bezbjednosti

Predsjedništvo je zaključka da prema prethodnom dogovoru, kojim su određeni mandatar i predsjednik Skupštine, koalicija Crno na bijelo treba da predloži kadrove za sektor bezbjednosti

19639 pregleda 606 reakcija 45 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

Predsjedništvo URE održalo je sinoć sjednicu čiji je zaključak da su proklamovani principi ekspertske vlade i maksimalne zaštite nacionalnih interesa prioriteti na kojima treba da se formira buduća vlada a koja treba da dobije podršku ove partije, navodi se u saopštenju za medije.

Predsjedništvo je zaključka da prema prethodnom dogovoru, kojim su određeni mandatar i predsjednik Skupštine, koalicija Crno na bijelo treba da predloži kadrove za sektor bezbjednosti.

“Predsjedništvo daje podršku mandataru prof. Zdravku Krivokapiću, da sastavi ekspertsku vladu, sve na osnovu prethodno potpisanog sporazuma a uvažavajući reference i kompetencije kandidata kao i princip demonopolizacije institucija i resora”, navodi se u saopštenju sa zaključcima sa sjednice.

Na kraju, Predsjedništvo URE ističe i da je “interes Crne Gore da se Vlada formira što prije, kako bi se definisao osnovni program Vlade i počelo sa rješavanjem problema ekonomsko-socijalne i zdravstvene prirode”.

Bonus video: