Božović za "Vijesti": Dolazak Vučića za početak mnogo boljih odnosa Srbije i Crne Gore

Božović je kazao da na sahranu Amfilohiju dolazi patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej i srpski član predsjedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Milorad Dodik

40419 pregleda 840 reakcija 101 komentar(a)
Božović, Foto: Savo Prelević
Božović, Foto: Savo Prelević

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović izazio je nadu da će dolazak presjednika Srbije Aleksandra Vučića značiti početak boljih odnosa dvije države.

On je za "Vijesti" rekao da je glavni razlog dolaska predsjednika Srbije odavanje počasti mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

Božović je kazao da na sahranu Amfilohiju dolazi patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej i srpski član predsjedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Milorad Dodik.

"Time se šalje poruka snažnog jedinstva srpskog naroda, crkve i države", rekao je Božović.

"Nadam se da će to značiti početak mnogo boljih odnosa Srbije i Crne Gore, uspostavljanju najbližih bratskih i prijateljskih odnosa, čemu je mitropolit crnogorsko- prmorski posvetio svoj ovozemaljski život", poručio je on.

Božović je potvrdio da će se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastati sa predstavnicima srpskog naroda.

Na pitanje da li je planiran njegov susret sa državnicima Crne Gore i mandatarom Zdravkom Krivokapićem, rekao je "da ćemo biti obaviješteni o drugim detaljima blagovremeno".

Vučić je ranije danas poručio da dolazi u Crnu Goru na sahranu mitropolita Amfilohija.

Vučić će biti i gost u Vijestima u 22 časa na Televiziji Vijesti.

Bonus video: