Vučić posjetio Srpsku kuću: Kada nas napadaju da ulažemo suviše novca, mi ćemo da ulažemo još više....

Predsjednik Srbije je rekao i da će 300 knjiga donirati Srpskoj kući i obezbijediti donaciju od još 700 knjiga biblioteci Srpske kuće

20355 pregleda 145 reakcija 131 komentar(a)
Vučić u Srpskoj kući, Foto: Instagram
Vučić u Srpskoj kući, Foto: Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vućić rekao je nakon posjete Srpskoj kući u Podgorici da je srećan i zahvalan što je posjetio Srpsku kuću.

"Zadovoljan sam što je Srbija uložila tri i po miliona eura, na najljepšem mjestu u Podgorici. Zadovoljan sam što sam vidio dio naučnih časopisa koje nisam do sada mogao da vidim i vjerujem da će sadržajima, Srpska kuća pokazati svoj pravi smisao i naravno i biće korišćena za smještaj medija na srpskom jeziku i vjerujem da će nastaviti još bolje i uspješnije da ovdje radimo", rekao je Vučić.

On je rekao i da će Srbija nastaviti da ulaže u Crnu Goru.

"A što se nas tiče i kada nas napadaju da ulažemo suviše novca, mi ćemo da ulažemo jos više, to su pare naroda Srbije, to je poklon spskom narodu i takvih stvari će biti i na primorju i na sjeveru i naša je želja da Srbi budu svoji na svome, da ponosno čuvamo sprsko ime i prezime i da našim ljudima i ovdje pomognemo", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao i da će 300 knjiga donirati Srpskoj kući i obezbijediti donaciju od još 700 knjiga biblioteci Srpske kuće.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva Bosne i hercegovine (BiH), kazao je da mu je drago što je u prilici da sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem posjeti Srpsku kuću u Podgorici.

"O ovome sam slušao i bilo mi je važno da ovo postoji i moram da vam kažem da je ovo impozantno i treba da posluži jačanju našeg uvjerenja da naš narod ima pravo na naš identitet i da je na pravom mjestu i da ne može da se odrekne svog identiteta", rekao je Dodik novinarima ispred Srpske kuće.

Rekao je da je ugodno iznenađen i izgledom same kuće, sadržajem i naveo da će oni iz Republike Srpske sarađivati i učiniti sve da sadržaj bude što bolji.

Dodao je da Srbija vodi računa o svom narodu.

Bonus video: