Bečić: Integracioni procesi i težnja da uđemo u EU iznad izbornih kampanja i političkih partija

„Mi smo uvijek kroz istoriju kada je bilo najteže pokazivali najveći mogući stepen odgovornosti, jedinstva, zajedništva i posvećenosti, sada u ovom epidemiološkom, ekonomsko-socijalnom trenutku, momentu velikih integracionih obaveza i očekivanja evropskih partnera od nas, mislim da je svima jasno kojim putem treba da idemo", istakao je Bečić

7286 pregleda 6 komentar(a)
Bečić na otvaranju seminara, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić na otvaranju seminara, Foto: Skupština Crne Gore

Integracioni procesi i naša težnja da uđemo u Evropsku uniju su iznad izbornih kampanja, iznad političkih partija, to su neke tekovine koje nastaju i koje će nadživjeti sve nas. Zato svi mi, i vlasti, i opozicija, i nevladin sektor, i svi činioci društva, treba da damo doprinos, kako bi nama kao društvu bilo bolje, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je otvorio prvi seminar – XVIII generacije Škole političkih studija (ŠPS) na temu “Izazovi u radu pravosudnih institucija”, koji se u organizaciji Građanske alijanse, održao u hotelu ”Palas” u Petrovcu u periodu od 30. oktobra do 1. novembra 2020. godine.

Kako se navodi, Bečić je učesnike seminara je upoznao sa ciljevima 27. saziva crnogorskog parlamenta i podsjetio na dva prioritetna cilja, reformu izbornog zakonodavstva i reformu pravosudnog sistema, što su, kako je naveo, i očekivanja evropskih partnera. Kazao da će napredak na evropskom putu i postajanje Crne Gore dijelom porodice savremenih evropskih država, biti zajednički uspjeh svih činilaca.

„Mi smo uvijek kroz istoriju kada je bilo najteže pokazivali najveći mogući stepen odgovornosti, jedinstva, zajedništva i posvećenosti, sada u ovom epidemiološkom, ekonomsko-socijalnom trenutku, momentu velikih integracionih obaveza i očekivanja evropskih partnera od nas, mislim da je svima jasno kojim putem treba da idemo. Upravo tim putem kojim smo išli uvijek kad nam je bilo najteže, očekujem taj doprinos i pristup“, istakao je Bečić u obraćanju.

Učesnicima su se obratiti i Nj.E. Karen Medoks, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori, Kris Karber, zamjenik šefa misije SAD-a u Crnoj Gori i Boris Raonić, direktor ŠPS.

Bonus video: