URA: Čim su u proces pregovora ušli profesionalni opozicionari počela je stagnacija

Iz ove partije rekli su da su se, zarad svih društvenih reformi koje u narednom periodu očekuju Crnu Goru, tri koalicije koje čine novu skupštinsku većinu zajedničkim sporazumom usaglasile da sva pitanja koja dijele javnost ostave sa strane

28037 pregleda 1129 reakcija 75 komentar(a)
GP URA, Foto: GP URA
GP URA, Foto: GP URA

Molimo profesionalne opozicionare, one koje je pobjeda na izborima najviše iznenadila, da, ako ne žele da pomognu, ni ne odmažu u procesu formiranja i radu nove vlasti. Građani su glasali za promjene, a svi činbenici nove vlasti treba da omoguće te promjene u kvalitativnom smislu, poručili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Iz ove partije rekli su da su se, zarad svih društvenih reformi koje u narednom periodu očekuju Crnu Goru, tri koalicije koje čine novu skupštinsku većinu zajedničkim sporazumom usaglasile da sva pitanja koja dijele javnost ostave sa strane.

"Dok su se lideri koalicija dogovorali, sve je teklo po planu. Čim su u proces pregovaranja ušli profesionalni opozicionari, počela je stagnacija u pregovorima. Nikad se u istoriji parlamentarizma nije dogodilo da se lideri jedne koalicije odriču nosioca sopstvene liste. Paradoksalno je da šef kampanje "Za budućnost Crne Gore" kao najveći ustupak ističe da izlazi u susret onome ko je predvodio njegovu izbornu listu”, ističu iz URA-e.

Iz URA-e su još kazali da je obaveza nove vlasti da ispoštuje volju i očekivanja građana.

"Ona su su potvrđena nedavnim istraživanjem javnog mnjenja koje je pokazalo je da više od 60 odsto ispitanika očekuje da Crna Gora nakon izbora ostane nezavisna i na evroatlantskom putu. Isti broj građana smatra da bi najbolja Vlada bila ona sastavljena od eksperata, dok manje od 20 odsto podržava koncept isključivo političke Vlade. Smatramo da je podjelom najvećih funkcija ispoštovana izborna volja građana, jer je mjesto mandatara pripalo nosiocu najjače liste, a mjesto predsjednika Skupštine Crne Gore predstavniku druge po redu koalicije sa najvećim brojem glasova”, napominju.

Iz ove partije još ističu da nikada neće uraditi ništa što bi moglo ugroziti državne interese Crne Gore i njen spoljno-politički prozapadni kurs.

"Do sada smo bili najkonstruktivniji činilac nove vlasti. URA je za demontažu sistema, ali ne za demontažu Crne Gore”, zaključujili su iz GP URA.

Bonus video: