SD: Tražili ste, gledajte, rijaliti je tek počeo

"Dobićemo Vladu 'eksperata' koju dio partija nove većine ne podržava, ali će glasati za istu", ističu Socijaldemokrate

10097 pregleda 62 reakcija 62 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Kako će nova Vlada personalno da izgleda, ko je taj ko će procjenjivati da li je neko ekspert ili ne i na koji način, još ne znamo, a ne znaju, izgleda, ni oni koji je formiraju. Ali jedno je evidentno - i pored priče da samo jedna lista ima toliko eksperata da formira dvije Vlade, izgleda da eksperata fali, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

"Zato će, prema najavama mandatara, nova Vlada imati 12+1 eksperta jer je i mandatar ekspert koji, kako kaže, ne duguje niti jednom političkom subjektu ništa", navode iz SD-a. "'Ekspertska' Vlada će biti i bez potpredsjednika što je novitet na evropskoj i svjetskoj političkoj sceni. Trčaće nova Vlada na 200, a možda i na 400m, odnosno dana, koliko joj je “građanski orjentisan” mandatar, nakon dogovora u ambasadama i sa svojim medijskim i finansijskim pokroviteljima, ograničio mandat", dodaje se u saopštenju.

Tako je, kako navode iz SD-a, crnogorska javnost, "nakon dva mjeseca mrcvarenja i tragikomedije" sa podjelom resora dobila “ohrabrujuće” vijesti. "Dobićemo Vladu 'eksperata' koju dio partija nove većine ne podržava, ali će glasati za istu. Jeste da je nakon sastanka gdje je, kako smo obaviješteni, sve glatko prošlo, jedan od lidera nove većine govorio o 'masnim lažima druge familije', da je gostujući na RTCG drugi od lidera iste te većine govorio o prevari birača koji su glasali partije i njihove predstavnike, a ne eksperte, ali ništa od toga nije bitno. Mandatar se oglasio na Twitter-u i to građanima Crne Gore treba da bude dovoljno da više ne brinu za svoju budućnost."

U SD-u ističu da ih ovo ne iznenađuje od partija koje čine novu većinu, već da je to očekivano.

"Vlada još nije formirana, a kad će ne znamo. Do tada se, poštovani građani, bavite medijskim prepucavanjem partnera u parlamentarnoj većini. Tražili ste, gledajte, rijaliti je tek počeo", zaključuju u SD-u.

Bonus video: