Anđušić: Krivokapić da izbjegava javno iskazivanje religioznih osjećanja

"Neodgovorno i podržavanje njegovih šokantnih izjava i postupaka"

7571 pregleda 208 reakcija 49 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Izjave i postupci predstavnika buduće vlasti, a posebno mandatara Krivokapića, pokazuju neodgovornost, neznanje i apsolutno nepoznavanje uloge koja ih čeka u narednom perodu, saopštio je kandidat za poslanika liste DPS "Odlučno za Crmu Goru", Mihailo Anđušić.

"Bizarne izjave Zdravka Krivokapića, poput one u kojoj je javnosti obznanio da je broj ministarstva planirao po biblijskim predanjima a ne potrebama države i društva, zaista spadaju u narativ koji je teško politički kvalifikovati. Njegova demonstracija vjerske zadojenosti i fascinacija iracionalnim, dovoljno nagovještavaju u kom će pravcu on i njegovi “apostoli” pokušati da povedu državu", smatra Anđušić.

To se je, kako tvrdi, vidjelo i ovih dana, kada je mandatar, "brukao sebe ali i Crnu Goru, poručujući svojim neodgovornim postupcima, cijelom svijetu, koji se mjesecima žestoko bori protiv pandemije, da korona zapravo ne postoji. I to mandatar države u kojoj svaki dan nekoliko ljudi umre a više stotina oboli od ove pošasti".

On je kazao i da ne može da ocijeni sta je neodgovornije, "distanciranje od Krivokapića od strane onih koji su ga prigrlili na listu, kada im je to trebalo i kad je Crkva naredila, ili bespogovorno ćutanje i podržavanje njegovih šokantnih izjava i postupaka, što čini drugi dio koalicije, isključivo iz lukrativnih i vlastoljubivih razloga".

"Krivokapića pozivamo, da svoje postupke i izjave, uskladi sa činjenicom da je mandatar u građanskoj državi Crnoj Gori. U skladu sa tim, preporučujemo mu da izbjegava svoje verbalne “bravure” i javnog ispoljavanja intimnih religioznih osjećanja, koje je postalo više nego neukusno", kazao je Anđušić.

"Vjerujemo da postoji neki primjereniji način da iskaže zahvalnost i poniznost prema onima koji su ga, ničim izazvanog, doveli do ove pozicije", zaključio je Anđušić.

Bonus video: