SNP: DPS nema legitimitet da vrši vlast Pljevljima

Oni sa kazali da je smiješno da se ne održi sjednica Skupštine zbog nepostojanja kvoruma – "kako to reče predsjednik SO Dragiša Sokić , u trenutku kada je u sali od 35 bio 31 odbornik"

10070 pregleda 4 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Opštinski odbor SNP Pljevlja, kazao je da ni danas nije održana sjednica SO na kojoj je trebalo da se raspravlja o "izuzetno značajnim temama kao što su Strateški plan razvoja Opštine, Završni račun i izvještaji o radu svih preduzeća i ustanova čiji je Opština osnivač".

"Sjednica opštinskog parlamenta nije održana, a stvarni razlog za odgađanje nije epidemiološka situacija kako se pokušalo predstaviti, već nemogućnost DPS-a da obezbijedi parlamentarnu većinu", tvrde u SNP-u.

Oni sa kazali da je smiješno da se ne održi sjednica Skupštine zbog nepostojanja kvoruma – "kako to reče predsjednik SO Dragiša Sokić , u trenutku kada je u sali od 35 bio 31 odbornik".

"Mogao je gospodin Sokić sačekati bar da odbornici DPS-a napuste salu i da nakon toga ponovo utvrdi broj prisutnih odbornika. Današnje dešavanje, u stvari, najbolje govori o tome da DPS smatra da postoji kvorum samo kada oni imaju većinu", kaže se u saopštenju.

DPS, kako tvrde, definitivno nema legitimitet da više vrši vlast u Pljevljima i što prije to prizna to bolje za građane ove opštine.

"Ovakvo stanje će, na sreću, moći da traje još samo nešto više od mjesec dana kada će se, ukoliko se ne održi sjednica Skupštine, steći uslovi da nova Vlada uvede prinudnu upravu, da razvlasti DPS i da se raspišu vanredni opštinski izbori", navodi se u saopštenju OO SNP Pljevlja.

Bonus video: