LP: Građani gube povjerenje u mjere nadležnih organa kada ih svjesno i drsko krše najviši državni funkcioneri

"Poručujemo zato Bečiću, kao novajliji u Skupštini i na odgovornoj funkciji, da kada ubuduće bude držao moralne lekcije, da se prvo pogleda u ogledalo i da krene od sebe"

9289 pregleda 56 reakcija 49 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija Crne Gore saopštila je da predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata "i sa nove pozicije, dosljedno i snažno nastavlja da sprovodi politiku demagogije i dvoličnosti koja je bila lajtmotiv ukupnog političkog djelovanja njegove politike i partije".

Kako se navodi u saopštenju Liberalne partije, "nakon što je bez i malo ustručavanja sebe kandidovao za predsjednika Skupštine u koju četiri godine kao poslanik nije kročio niti riječi progovorio ili dao bilo kakav doprinos, Bečić nastavlja da omalovažava pamćenje građana pa još i dovodi u opasnost njihove živote".

Kako se dodaje u saopštenju, Bečić je kršenjem zaštitnih mjera na masovnom skupu sahrane mitropolita Amfilohija doveo u opasnost mnoge građane ali i zaposlene u Skupštini Crne Gore.

"On je, sad već evidentno, bio rame uz rame sa vjerskim velikodostojnicima kojima je potvrđen Covid19 virus a koji nijesu imali nikakvu zaštitu niti držali distancu, rame uz rame sa Bečićem. Ovakvim neodogovornim ponašanjem on je unizio položaj šefa najvećeg predstavničkog doma svih građana. Zato je posebno licemjerno što samo dan nakon toga, isti Bečić na sastanku sa predstavnicima Instituta za javno zdravlje poziva građane na poštovanje mjera i upozorava na opasnost i odgovornost okupljanja bez distance i bez zaštitnih mjera", kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, jasno je da ovako dvolični postupci samo nanose štetu ugledu Skupštine i da građani gube povjerenje u mjere nadležnih organa kada ih svjesno i drsko krše najviši državni funkcioneri.

"Poručujemo zato Bečiću, kao novajliji u Skupštini i na odgovornoj funkciji, da kada ubuduće bude držao moralne lekcije, da se prvo pogleda u ogledalo i da krene od sebe", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: