Mandić: Protiv nas se radilo u portama crkvi; Knežević: Mandatar ima test 200 dana

"Oni koji su vodili udbaške kampanje protiv DF-a večeras treba da spuste glavu. Mandatar predstavio Vladu, a autentični predstavnici ne mogi da budu na ključnim pozicicijama, posebno u bezbjednosnom sektoru gdje su Terzić i Abazović", kazao je Knežević

109016 pregleda 576 reakcija 317 komentar(a)
Mandić i Knežević sa sastanka, Foto: Luka Zeković
Mandić i Knežević sa sastanka, Foto: Luka Zeković

Lider Nove srpske demokratije, i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da su se stvari "razbistrile".

"Mnogo je trpio DF, mnogo je ružnih riječi rečeno, kako smo gramzivi političari. Evo mandatar je ponudio spisak i poznajem samo jednog čovjeka. Ispostavlja se da su fotelje željeli drugi", rekao je Mandić nakon sastanka sa mandatarom za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravkom Krivokapićem.

Mandatar za sastav vlade Zdravko Krivokapić predstavio je danas kadrovska rješenja za izvršnu vlast

On je kazao da će se o predlogu mandatara izjasniti na stranačkim organima.

"Protiv nas se radilo u portama crkvi. Ali znali smo da će svi pokazati svoje pravo lice. Proći će i ovo brzo imaćemo slobodne izbore", zaključio je lider Nove.

Njegov kolega iz DF-a, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević je dodao:

"Oni koji su vodili udbaške kampanje protiv DF-a večeras treba da spuste glavu. Mandatar predstavio Vladu, a autentični predstavnici ne mogi da budu na ključnim pozicicijama, posebno u bezbjednosnom sektoru gdje su Terzić i Abazović", kazao je Knežević.

Knežević je kazao da nijesu tražili nijedan resor već da se ispoštuje izborna volja. "Građani su večeras vidjeli kako je ispoštovana izborna volja. Mandatar će imati test za narednih 200 dana i mi smo mu saopštili da nas ne interesuju njegovi kandidati za ministre, interesuje nas isključivo on i on će biti naš dužnik u narednom periodu", rekao je Knežević.

Mandić i Knežević nisu htjeli da odgovaraju na pitanje novinara.

Povezani članci

05. Novembar 2020.

Ovo su Krivokapićevi predlozi za sastav Vlade

Bonus video: