Medojević: Ova Vlada će se baviti krečenjem prostorija, popisivanjem inventara, štednjom toalet papira...

"Njemu je DPS intimno bliži nego DF. Za ovu Vladu možda glasa i DPS. Nema reformi. Nema lustracije. Nema otvaranja dosijea UDBE. Nema revizija privatizacija. Nema hapšenja Mila Đukanovića i Aca Đukanovića. Nema zabrane rada zlikovačke organizacije DPS", saopštio je Medojević

24754 pregleda 140 reakcija 135 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Osim nedostatka ljudskog integriteta i elementarnog vaspitanja i konstatnog nedržanja date riječi, mandatar je sa svojim kratkim vidom pokazao i zaprepašćujuće nepoznavanje suštine problema u kojoj se nalazi Crna Gora i njeni građani, saopštio je lider PZP-a Nebojša Medojević.

"Krivokapić nije u stanju, čak ni da prepozna istorijsku važnost ovog trenutka i tranzicioni karakter Vlade. On ne shvata neophodnost temeljnih političkih reformi koje treba da naprave diskontinuitet sa preko 200 godina totalitarnih poredaka u Crnoj Gori", dodao je Medojević.

Osvrćući se na kako kaže izjavu Krivokapića koji je kazao :"Prilikom dosadašnjeg rada opredelili smo se da prvi korak bude racionalizacija koja će dati odgovor na sve izazove koji su specifični za Crnu Goru”, Medojević je kazao da je mandatar očigledno "sa svojim “ekspertima” procijenio da je sistem koji je razvijao Đukanovic 30 godina, u suštini dobar, samo ga treba racionalizovati".

Krivokapić je, kako smatra Medojević, ovom rečenicom pokazao da nije reformista, da ne vjeruje u demokratiju i izbornu volju građana.

"To pokazuje i njegov odnos prema DPS-u iz čijih redova ima više Ministara nego iz DF. Njemu je DPS intimno bliži nego DF. Za ovu Vladu možda glasa i DPS. Nema reformi. Nema lustracije. Nema otvaranja dosijea UDBE. Nema revizija privatizacija. Nema hapšenja Mila Đukanovića i Aca Đukanovića. Nema zabrane rada zlikovačke organizacije DPS. Krivokapić je slab i kolebljiv lider. Ne drži riječ. Mijenja kurs dnevno", saopštio je Medojević.

Kako dodaje Medojević, država u stanju u kome se nalazi, pred bankrotom javnih finansija, strukturnom korupcijom, mafijom koja vlada državom ,eksplozije pandemije, krahom ekonomije, bujanjem siromaštva i gladi, treba snažnu Vladu sa najširim političkim legitimitetom i premijera sa znanjem i autoritetom.

"Ova vlada ce se baviti racionalizacijom, krečenjem prostorija, popisivanjem inventara, seljenjem službenika, štednjom tolaet papira i spajalica", kaže se u saopštenju.

"Ovoj Vladi se mora ograničiti rok , jer i ako je Krivokapić na sastanku odgovarajući na moje pitanje , rekao da je to prelazna Vlada koja ce trajati od 200 dana do godinu, svojim djelovanjem je pokazao da mu se ne može vjerovati", navodi se u saopštenju lidera PZP.

Sasvim sugurno je, kako je saopšteno, da će i taj period bez reformi i radikalnih rezova jos više pogoršati stanje bolesti društva i da ce zemlju i građane dovesti do teške krize.

"Teokratski karakter Vlade je čini ekstremno konzervativnom i nespremnom na promjene. O ključnim odlukama odlučivaće vrh Crkve , bez ozbira što oni o tim stvarima ne znaju nista. Zato će se kao glavni politički tok ove Vlade definisati stanje statusa qvo. Čekaćemo da se bolest sama izliječi", navodi Medojević.

On dodaje da Krivokapić to ne zna, ali procesi su neminovni i reforme će se morati desiti, kao posljedica kraha sistema.

"Džaba ga ova Vlada racionalizuje. Sistem je bolestan i doživjeće krah. Iz prve najave Premijera zaključujem da ce ova Vlada šminkati mrtvaca. Cijenu će opet platiti građani", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: