Bečić: Dok su oni uništavali ulcinjsku rivijeru, mi smo napravili finansijsku renesansu u Budvi, Kotoru i HN

Istakao je da i uprkos složenim i specifičnim uslovima, Demokratska Crna Gora kao snažna, odgovorna i ozbiljna partija u rekordno kratkom roku uspjela je da obezbjedi svu neophodnu dokumentaciju za predaju i verifikaciju izborne liste, dodajući da je izborna lista Demokrata spoj mladosti, mudrosti i hrabrosti
7 komentar(a)
Demokrate, Ulcinj predaja liste, Aleksa Bečić, Miloš Kopitović, Foto: Demokrate
Demokrate, Ulcinj predaja liste, Aleksa Bečić, Miloš Kopitović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 10.01.2018. 15:28h

Demokratska Crna Gora predala je Opštinskoj izbornoj komisiji u Ulcinju Izbornu listu za predstojeće lokalne izbore u toj opštini, koji se održavaju 4. februara ove godine, saopšteno je iz ove partije.

"Izbornu listu „Aleksa Bečić - Demokrate - Pobjede, a ne podjele" čine 33 kandidata, a predvodi ih Miloš Kopitović, koji je završio osnovne studije Međunarodnih odnosa i diplomatije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore u Podgorici, a trenutno je na specijalističkim studijama pomenutog fakulteta. Predaji liste, pored odborničkih kandidata, prisustvovao je i određeni broj najviših funkcionera Demokrata, na čelu sa predsjednikom Aleksom Bečićem. Nosilac liste, Miloš Kopitović, izrazio je zadovoljstvo i istakao da mu je čast zbog toga što je u prilici da predvodi tako kvalitetnu izbornu listu, pravu reprezentaciju mladosti, znanja i hrabrosti", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je on ubijeđen da će Ulcinjanke i Ulcinjani prepoznati da su Demokrate te koje mogu donijeti toliko željene promjene i u Ulcinju, nakon što su prethodno već bili predvodnici promjena u tri primorske opštine - Budvi, Kotoru i Herceg Novom.

Dodaje se da je predsjednik Demokrata "bio jasan:"

"Poruka naše odborničke liste i Demokratske Crne Gore jeste da "Pobjede, a ne podjele" moraju zaživjeti".

Istakao je da i uprkos složenim i specifičnim uslovima, Demokratska Crna Gora kao snažna, odgovorna i ozbiljna partija u rekordno kratkom roku uspjela je da obezbjedi svu neophodnu dokumentaciju za predaju i verifikaciju izborne liste, dodajući da je izborna lista Demokrata spoj mladosti, mudrosti i hrabrosti.

„Na njoj imate oko 60% mladih ljudi, oko 50% žena, čime smo pokazali šta za nas znači supruga, i majka, i sestra." Takođe, podsjetio je prisutne na ostvarene razultate u Petnjici i Tuzima ."Siguran sam da su građanima još svježa pamćenja na naš sjajan rezultat u Petnjici, a posebno ono što je bilo impresivno jeste osvajanje drugog odborničkog mandata u Tuzima na ponovljenim izborima na štetu DPS-a, tako da sam ubijeđen da ćemo i u Ulcinju pokazati građanski karakter naše partije, snažno zakoračiti u ulcinjski parlament i još jače utemeljiti ideju "Pobjeda, a ne podjela", istakao je Bečić.

U saopštenju se navodi da, govoreći o rezultatima Demokrata u opštinama gdje su im građani ukazali poverenje, Bečić je rekao da su njihova najbolja preporuka upravo rezultati njihovog rada i dodao:

"Dok su oni prodali 15 milona kvadrata bogastva kakva je ulcinjska Solana za 800.000 eura, dok su oni permanento i kontinuirano uništavali ulcinjsku rivijeru, mi smo za godinu dana napravili finansijsku renesansu u Budvi, Kotoru i Herceg Novom. Između ostalog, u Herceg Novom smo obezbijedili besplatnu sportsku opremu za sve mlade sportiste. U Budvi smo obezbijedili besplatne udžbenike za djecu svih devet razreda osnovne škole. Samo u Budvi i Kotoru uštedjeli smo i u narednu godinu prenijeli oko 15 miliona eura. U Budvi i Herceg Novom smo za jedanaest mjeseci vratili 13 miliona dugova koje nam je ostavio DPS. Asfaltirali smo desetine hiljada metara kvadratnih puteva i drugih javnih površina", podsjetio je predsjednik Demokrata.

"Sve je moguće, čak i njihove dugove vraćati, ako ne kradete, ako ne otimate i ako radite u javnom interesu. E, to je domaćinski pristup, to je ono što se traži, to je ono što se poštuje i zato imate ovakvo zajedništvo i danas ovdje i u svim gradovima gdje Demokrate nastupaju", istakao je predsjednik Bečić.

Za kraj, imao je poruku za građane Ulcinja: „Dragi moji Ulcinjani i Ulcinjanke, hajde da mi radimo, gradimo i živimo, a drugima ostavljamo nacionalističko i vjersko prebrojavanje, mržnju i podjele, jer je to jedino što oni mogu da ponude."

JWPlayer video mesto

Bonus video: