Milačić: Dati novoj vladi šansu, predlog mandatara veliki iskorak za Crnu Goru

"Bez obzira na različite ideološke pozicije predloženih kandidata za ministre, bez obzira na eventualnu bliskost ovim ili onim političkim partijama, bez obzira na to da li nam se neko od predloženih kandidata više ili manje građanski dopada, mi kao društvo i naročito mi političari, a ja sasvim sigurno, moramo im dati šansu i to ne onu deklarativnu, već potpuno iskrenu, ne samo političku, već prije svega ljudsku, da ovu istoriju izguramo do kraja", rekao je Milačić

12696 pregleda 523 reakcija 43 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predlog mandatara je veliki iskorak za Crnu Goru, tim ljudima treba dati šansu i pomoći im da se nakon tri decenije svakojakog urušavanja postave temelji zdrave zemlje za svakog građanina, poručio je lider Prave Crne Gore, Marko Milačić.

On je kazao da je u ovom istorijskom trenutku najvažnije povjerenje, koje se mora iskreno i mudro graditi.

"Povjerenje na svim nivoima, pa i u okviru konstituenata parlamentarne većine. Svi poslanici te većine, pa i ja, svojim potpisom dali smo zadatak mandataru Zdravku Krivokapiću da sastavi i predloži svoj tim koji će u domenu izvršne vlasti voditi zemlju. Profesor Krivokapić juče je predstavio svoj tim i na nama je da tim ljudima damo šansu i pomognemo im da svi zajedno, u trenucima ogromnih državnih izazova, zakoračimo u demokratiju i nakon tri decenije svakojakog urušavanja Crne Gore napokon postavimo temelje zdrave zemlje za svakog građanina i za naše potomke", rekao je "Vijestima" Milačić.

Navodi da u odnosu na sve prethodne Vlade u ove tri decenije ova će biti Vlada "pristojnosti, vaspitana Vlada, Vlada koja će znati da kaže „Dobar dan“, „Izvolite“, „Izvinite“.

"Vlada koja će se, siguran sam, truditi za dobrobit svih građana ove zemlje. Bez obzira na različite ideološke pozicije predloženih kandidata za ministre, bez obzira na eventualnu bliskost ovim ili onim političkim partijama, bez obzira na to da li nam se neko od predloženih kandidata više ili manje građanski dopada, mi kao društvo i naročito mi političari, a ja sasvim sigurno, moramo im dati šansu i to ne onu deklarativnu, već potpuno iskrenu, ne samo političku, već prije svega ljudsku, da ovu istoriju izguramo do kraja", rekao je Milačić.

Parlamentarna većina, kako je dodao, ne smije biti publika koja će sa strane pratiti rad mandatara, ministara i čitave Vlade, čekajući njihove greške, kojih mora biti, naročito nakon tri decenije nesmjenjivosti vlasti, već prava i istinska podrška, s obzirom da je zadatak zajednički: stvaranje zdravog i prosperitetnog društva i istinski ugledne zemlje.

"Lično sam rasterećen i stvar je, što se mene i Prave Crne Gore tiče, vrlo prosta: vjerujemo Zdravku Krivokapiću i vjerujemo njegovom izboru. To ne znači da je bilo ko savršen, pa ni ja, pa ni bilo koja Vlada na svijetu, ali svi zajedno, zbog naše zemlje i naše djece, moramo da upregnemo svo svoje znanje i energiju da ovu Vladu, ali i sve organe vlasti učinimo što boljim i savršenijim", zaključio je Milačić.

Bonus video: