Nikolić: "Apostolska" vlada u kojoj nema nacionalnih manjina i Crnogoraca biće eksperiment koji neće dugo trajati

"Pokušaj političkog profitiranja na talasima litija i crkvenih protesta, ironijom sudbine, vratio se kao bumerang upravo onim političkim subjektima, koji su gajili nadu da će na taj način prekinuti svoj višedecenijski gubitnički status"

10075 pregleda 105 reakcija 67 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Spisak predloženih kandidata za ministre, očekivani je epilog izbornog procesa tokom kojeg je Srpska pravoslavna crkva (SPC), sastavljala liste, predlagala nosioce, formirala ideologiju i bila najuticajniji subjekat u opozicionim redovima, saopštio je danas Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik u Skupštini Crne Gore.

"Pokušaj političkog profitiranja na talasima litija i crkvenih protesta, ironijom sudbine, vratio se kao bumerang upravo onim političkim subjektima, koji su gajili nadu da će na taj način prekinuti svoj višedecenijski gubitnički status. "Apostolska" vlada, u kojoj nema predstavnika nacionalnih manjina ali ni Crnogoraca, u kojoj je zastupljena samo jedna konfesija - srpsko-pravoslavna, u kojoj je krštenica važniji dokument od lične karte i pasoša, biće svojevrstan eksperiment koji svakako neće dugo trajati. I to ne samo zato što se postavlja pitanje legitimiteta ovih ljudi, njihovog iskustva i kompetencija, već zato što je Crna Gora građanska a ne teokratska, multinacionalna a ne samo srpska, multikonfesionalna a ne isključivo pravoslavna država. To su vrijednosti koje su ugrađene u temelje Crne Gore, i svako ko to ne vidi, već političko pravoslavlje, klerikalizam i velikosrpstvo na silu nameće kao ideologiju, ili ne poznaje Crnu Goru ili je politički slijepac i amater", istakao je Nikolić.

Povezani članci

05. Novembar 2020.

Ovo su Krivokapićevi predlozi za sastav Vlade

Bonus video: