"gotovo jednoglasno"

Predsjedništvo GP URA podržalo ekspertsku Vladu

„Prijedlog mandatara Krivokapića da eksperti budu ministri u različitim resorima Vlade odgovara predizbornom programu koalicije „Crno na bijelo“ a zadovoljstvo je i što je taj koncept preovladao u javnom mnjenju kao većinski", konstatovalo je Predsjedništvo URA-e

34799 pregleda 1619 reakcija 50 komentar(a)
GP URA, Foto: GP URA
GP URA, Foto: GP URA

Predsjedništvo Građanskog pokreta URA, na danas održanoj elektronskoj sjednici, gotovo je jednoglasno, uz jedan uzdržani glas, usvojilo predlog nove Vlade Crne Gore mandatara Zdravka Krivokapića, saopšteno je iz ove stranke.

U saopštenju stoji da je Predsjedništvo saglasno da je ekspertskom vladom zadovoljen jedan od glavnih principa za koje se zalagala koalicija „Crno na bijelo“.

„Prijedlog mandatara Krivokapića da eksperti budu ministri u različitim resorima Vlade odgovara predizbornom programu koalicije „Crno na bijelo“ a zadovoljstvo je i što je taj koncept preovladao u javnom mnjenju kao većinski (na šta ukazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja). Zamjerka ostaje što ponuđenim sastavom Vlade nije ispoštovana identiteska raznolikost Crne Gore, tačnije što nema pripadnika manjinskih naroda i što u sastavu Vlade nema većeg broja žena. Ipak, vjerujemo da će se u dubinskoj strukturi Vlade ova dva principa više poštovati“, konstatovalo je Predsjedništvo URA-e.

Predsjedništvo podržava i prijedlog da lider URA-e Dritan Abazović bude potpredsjednik Vlade i ministar odbrane.

„Iz razloga uvažavanja koalicije „Crno na bijelo“ u formiranju same Vlade i iz razloga što su nosioci lista ostale dvije koalicije našli svoje mjesto u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti (Zdravko Krivokapić kao premijer i Aleksa Bečić kao predsjednik Skupštine). Imenovanje lidera koalicije „Crno na bijelo“  Dritana Abazovića u izvršnoj vlasti iz tih razloga potpuno je opravdano i pravedno“, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas