Glavni odbor GP URA dao podršku ekspertskoj vladi Krivokapića

"Zamjerka ostaje što ponuđenim sastavom Vlade nije ispoštovana identiteska raznolikost Crne Gore, tačnije što nema pripadnika manjinskih naroda i što u sastavu Vlade nema većeg broja žena. Ipak, Glavni odbor vjeruje da će se u dubinskoj strukturi Vlade ova dva principa više poštovati“, navodi se u saopštenju

7348 pregleda 924 reakcija 8 komentar(a)
GP URA, Foto: URA
GP URA, Foto: URA

Glavni odbor, najveći stranački organ Građanskog pokreta URA, dao je juče gotovo jednoglasno (uz tri glasa protiv i jedan uzdržani) na elektronskoj sjednici podršku ekspertskoj Vladi mandatara Zdravka Krivokapića.

Glavni odbor URA-e se po ovom pitanju izjasnio nakon sjednice Predsjedništva ove stranke održanoj u petak a na kojoj je takođe pružena podrška ekspertskoj vladi mandatara Krivokapića.

„Glavni odbor URA-e usaglasio se sa stavovima Predsjedništva i smatra da je ekspertskom vladom zadovoljen jedan od glavnih principa za koje se zalagala koalicija „Crno na bijelo“. Zamjerka ostaje što ponuđenim sastavom Vlade nije ispoštovana identiteska raznolikost Crne Gore, tačnije što nema pripadnika manjinskih naroda i što u sastavu Vlade nema većeg broja žena. Ipak, Glavni odbor vjeruje da će se u dubinskoj strukturi Vlade ova dva principa više poštovati“, navodi se u saopštenju.

I Glavni odbor daje podršku prijedlogu da Dritan Abazović bude potpredsjednik Vlade i ministar odbrane.

„Iz razloga što su nosioci lista ostale dvije koalicije našli svoje mjesto u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti (Zdravko Krivokapić kao budući premijer i Aleksa Bečić kao predsjednik Skupštine). Imenovanje lidera koalicije „Crno na bijelo“ Dritana Abazovića u izvršnoj vlasti iz tog razloga potpuno je opravdano i pravedno“, zaključak je Glavnog odbora URA-e.

Bonus video: