DF: Odluka Katnića o Stijepoviću brutalna sprdnja sa pravosudnim sistemom

"Znači, Milivoje Katnić vjeruje Dušku Kneževiću kad saopšti da je novac dao Migu Stijepoviću, ali mu ne vjeruje kad kaže da je to uradio po nalogu Mila Đukanovića, i onda pokreće istragu protiv školskih drugova, dok za Đukanovića ne postoji ni udaljena sumnja"
11030 pregleda 21 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Boris Pejović
Milivoje Katnić, Foto: Boris Pejović

Odluka Milivoja Katnića da kroz navodnu naredbu o proširenju istrage osumnjiči Slavoljuba Stijepovića kao člana organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u pranju novca predstavlja brutalnu sprdnju sa pravosudnim sistemom ali i sa svim crnogorskim građanima, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Bivši gradonačelnik Podgorice i generalni sekretar predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Slavoljub Stijepović osumnjičen je za pranje novca putem pomaganja.

"Naredba o proširenju istrage je zasnovana na kriminalnom logiciranju Milivoja Katnića da je šef kriminalne grupe Duško Knežević, a ne Milo Đukanović koji je i tad i sad bio predsjednik DPS-a. Kako je moguće da osumnjičeni budu 21 funkcioner i aktivista DPS- a u Zeti, bivši gradonačelnik Slavoljub Stijepović, a da to ne bude njihov predsjednik partije Milo Đukanović? Ovo sa razloga što je upravo Milo Đukanović potvrdio da je DPS primio donaciju od Duška Kneževića u dolarima, a isti Knežević izjavio da je Stijepoviću dao novac po nalogu Mila Đukanovića. Znači, Milivoje Katnić vjeruje Dušku Kneževiću kad saopšti da je novac dao Migu Stijepoviću, ali mu ne vjeruje kad kaže da je to uradio po nalogu Mila Đukanovića, i onda pokreće istragu protiv školskih drugova, dok za Đukanovića ne postoji ni udaljena sumnja. Kao što ne postoji ni udaljena mogućnost da Stijepoviću bude određen pritvor zbog mogućeg uticaja na svjedoke i ostale osumnjičene", navodi se u saopštenju DF-a.

Iz te političke grupacije podsjećaju da su "zbog pozajmljenih sedamnaest hiljada dolara funkcioneri DF- a Dejan Vujisić i Željko Šćepanović zajedno sa Momirom Nikolićem koji je pozajmio novac bili u Istražnom zatvoru šest mjeseci".

"Dok je Milivoje Katnić zatražio stavljanje u pritvor Nebojše Medojevića. A svi ostali osumnjičeni u montiranom procesu za pranje novca bili su u tužilačkom pritvoru dva dana. Da li to znači da Slavoljub Stijepović može da uđe u tužilaštvo kroz dimnjak, a izađe kroz oluke, dok 21 aktivista DPS-a učestvuje u postupku tek kad nauči svjedočki iskaz napamet koji im je izgleda napisan u tužilaštvu. Javna je tajna da je Slavoljub Stijepović u blizini aerodroma Golubovci, pripremao aktiviste DPS-a Zete kakav svjedočki iskaz da daju. Naravno, SDT u ovim radnjama ne pronalazi nikakvo krivično djelo ometanja pravde, kao što i ne vidi u radnjama predsjednice GO Golubovci Tanje Stajović koja je pomenute aktiviste saslušavala nakon davanja iskaza u tužilaštvu. I sad Milivoje Katnić pokušava da pošalje poruku kako je zakon jednak za sve, i kako će Migo Stijepović i njegov školski drug odgovarati za krivične radnje koje su počinili, ali nijedan ni drugi neće biti u pritvoru, niti će im biti oduzete putne isprave. Jedino se Stijepoviću može ograničiti zabrana napuštanja dimnjaka, a Kneževiću Londona, kako bi bili dostupni Suzani Mugoši ili nekom iz Višeg suda", navodi se u saopštenju.

Bonus video: