SD: Osobe koje su skrnavile grob Plamenca da budu kažnjeni u skladu sa zakonom

Sveštenik Jovan Plamenac i njegov sin osumnjičeni su da su oštetili nadgrobni spomenik i grobnicu mitropolita Arsenija Plamenca u mjestu Brčeli

2641 pregleda 17 komentar(a)
Sa jučerašnjeg protesta, Foto: Savo Prelević
Sa jučerašnjeg protesta, Foto: Savo Prelević

Socijaldemokrate (SD) Crne Gore očekuju da Tužilaštvo neće bježati od odgovornosti i da će učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti da osobe koje su oskrnavile grobno mjesto mitropolita Arsenija Plamenca budu adekvatno tretirani i u skladu sa zakonom kažnjeni.

Sveštenik Jovan Plamenac i njegov sin osumnjičeni su da su oštetili nadgrobni spomenik i grobnicu mitropolita Arsenija Plamenca u mjestu Brčeli.

SD očekuje da će tužilaštvo biti na visini zadatka, da neće bježati od odgovornosti i da će učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti da počinioci tog nedjela budu adekvatno tretirani i u skladu sa zakonom kažnjeni.

„Jedino tako bi se poslala jasna poruka svima onima koji pokušavaju da ugroze crnogorski identitet“, poručili su iz SD.

Prema njihovim riječima, sve učestaliji primjeri uništavanja crnogorskog kulturno-istorijskog nasljeđa poruka su onima koji su spremni da svojim glasom u Parlamentu daju podršku kreiranju druge, a ne drugačije Crne Gore koja nije ni građanska, ni sekularna.

„Neka budu svjesni da su eventualni interesi koje mogu na taj način ostvariti kratkoročni, a da građani sve ovo dobro bilježe i da će takvim saizvršiocima u urušavanju temeljnih vrijednosti suverene Crne Gore dati adekvatan odgovor na prvom narednom izbornom nadmetanju“, naveli su iz SD-a.

Oni su kazali da je fascinantna činjenica da je mandatar Zdravko Krivokapić u istom danu osudio skrnavljenja nadgrobne ploče na spomeniku Plamencu i zahtijevao da se odgovorni za taj čin pod hitno puste na slobodu

„Zato ga molimo da se makar potrudi da u istom danu ne demantuje sam sebe, čemu je inače pokazao sklonost, što smo na ovom, kao i primjeru predlaganja koncepta nove Vlade, imali priliku da vidimo“, poručili su iz SD.

Oni su pozvali Krivokapića da se bavi svojim poslom dobijanja podrške za „eksperimentalnu Vladu nepovjerenja“, a institucije da pusti da rade svoj posao po zakonu.

„Na kraju, moramo da primijetimo da je mandatar Krivokapić pokazao da je iz faze kada je umislio da je Isus, sad prešao u fazu u kojoj umišlja da je tužilac“, zaključili su iz SD-a.

Povezani članci

09. Novembar 2020.

Paroha sumnjiče za skrnavljenje groba

Bonus video: