Bečić se sastao sa Santaderom

Santander je naglasio da Skupštinu Crne Gore vidi kao važnog partnera i da kao mjesto dijaloga, predstavlja najbolji način da se vodi širi dijalog o pitanjima od značaja za prava djeteta

6433 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa Huanom Santanderom, šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, saopšteno je iz Skupštine.

"Imajući u vidu dugogodišnju uspješnu saradnju između Skupštine Crne Gore i predstavništva UNICEF-a, Bečić je istakao zahvalnost na značajnoj podršci i programima pokrenutim u cilju ostvarivanja prava djeteta. On se posebno osvrnuo na brojne zajedničke događaje organizovane u saradnji sa nadležnim skupštinskim radnim tijelima i izrazio očekivanje da će dobra praksa biti nastavljena i tokom novog saziva Skupštine", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, šef predstavništva UNICEF-a, Huan Santander naglasio je da Skupštinu Crne Gore vidi kao važnog partnera i da kao mjesto dijaloga, predstavlja najbolji način da se vodi širi dijalog o pitanjima od značaja za prava djeteta. On je naveo da je podrška Skupštine od izuzetne važnosti u definisanju pravaca daljih reformi, koje uzimaju u obzir sve postojeće prednosti i jačaju inkluziju, otpornost sistema i dijalog kao glavne principe.

"Tokom razgovora, sagovornici su razmijenili mišljenja o mnogobrojnim temama iz oblasti dječijih prava, sa posebnim akcentom na dječije siromaštvo i saglasili se da zajednička saradnja i inicijative mogu doprinijeti stvaranju potrebnih uslova za suzbijanje i prevenciju ovih pojava", kaže se u saopštenju. .

Bonus video: