Bečić razgovarao sa predstavnicima Crnogorskog vijeća iz Srbije

"Na sastanku je zaključeno da pitanja dijaspore zaslužuju posebnu pažnju i djelovanje u okviru svih državnih nadležnih organa, ali i pod okriljem zakonodavnog doma", zaključeno je.

4378 pregleda 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupstina.me
Sa sastanka, Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa predstavnicima Crnogorskog vijeća iz Srbije Draganom Markovićem, Milošem Paovićem, Božidarom Markovićem i Mirkom Zečevićem.

"Iskazavši zadovoljstvo susretom, predsjednik Bečić pozdravio je činjenicu da Skupština Crne Gore preko svog radnog tijela nadležnog za međunarodne odnose i iseljenike kontinuirano ostvaruje dobru saradnju sa dijasporom, uz uvjerenje da će novi saziv Parlamenta nastaviti proaktivan i odgovoran odnos prema udruženjima iseljenika", saopšteno je iz Skupštine.

Sagovornici su upoznali predsjednika Skupštine "sa izazovima sa kojima se suočava crnogorska zajednica u Srbiji i ciljevima formiranja Crnogorskog vijeća u pogledu unapređenja položaja crnogorske nacionalne manjine."

"Imajući u vidu brojnost dijaspore Crne Gore u Srbiji, te snažne veze i bliskost odnosa između naroda, predstavnici iseljenika jedinistveni su u ocjeni da dijaspora stvara najvažniji most saradnje dvije države. Upoznajući goste sa prioritetima novog saziva Skupštine Crne Gore, predsjednik Bečić je izrazio spremnost da afirmacija saradnje sa dijasporom, iz djelokruga nadležnost i mogućnosti državnog parlamenta bude dodatno osnažena u novom skupštinskom sazivu. Na sastanku je zaključeno da pitanja dijaspore zaslužuju posebnu pažnju i djelovanje u okviru svih državnih nadležnih organa, ali i pod okriljem zakonodavnog doma", zaključeno je.

Bonus video: