DPS napustio sjednicu SO Budva, dobili materijal u dva sata iza ponoći

Šef odborničkog kluba DPS-a Ivo Gvozdenović osporio je i to što je sjednica zakazana po hitnom postupku, uz naglasak da je riječ o nastavku prošle sjednice

10020 pregleda 22 reakcija 18 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Vuk Lajović
Sa sjednice, Foto: Vuk Lajović

Odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) napustili su na samom početku sjednicu Skupštine opštine Budva, nakon što nije prihvaćen njihov predlog da se sjednica odloži.

Predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović odbio je predlog, nakon čega su odbornici opozicionog DPS-a napustili zasijedanje.

Šef odborničkog kluba DPS-a Ivo Gvozdenović kazao je da je materijal za sjednicu dostavljen jutros, dva sata iza ponoći, te da se odbornici nijesu mogli pripremiti.

On je osporio i to što je sjednica zakazana po hitnom postupku, uz naglasak da je riječ o nastavku prošle sjednice.

“Vidim da je ovo samo nastavak prošle sjednice na kojoj su poništene odluke koje je donijela doskorašnja administracija. I tada smo kazali da odluke jedino može da poništi Upravni sud”, kazao je Gvozdenović.

Sjednica je nastavljena, a odbornici vladajuće koalicije - “Za budućnost Budve” i Demokrate razmatraće status odluka koje je donijela administracija Nikole Divanovića. U sali su i odbornici Socijaldemokratske partije (SDP) i Građanskog pokreta URA.

Odbornici vladajuće koalicije na prošloj sjednici su poništili sve odluke koje je donijela Divanovićeva administracija. Međutim, kako je kazao vršilac dužnosti šefa kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović, sada je neophodno da se Skupština odredi o onim aktima koji su proizveli pravne posljedice.

Odbornici će odlučivati o odlukama o angažovanju privatnog obezbjeđenja, imenovanju odbora direktora u opštinskim preduzećima i ustanovana kulture, umanjenju poreskih obaveza....

Sjednica SO Budva je u toku.

Bonus video: