Krivokapić: DPS i dalje pokušava da opstane na podjeli građana Crne Gore

Krivokapić je poručio da Crnu Goru, kao suverenu i nezavisnu zemlju, ne može ugroziti, niti njenu slavnu istoriju oduzeti, polaganje vijenaca povodom Dana primirja

24414 pregleda 69 reakcija 64 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Demokratska partija socijalista (DPS) i dalje pokušava da opstane na podjeli građana Crne Gore, saopštio je danas Zdravko Krivokapić, mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore.

Grupa građana sa crnogorskim zastavama i obilježjima se okupila jutros u Budvi ispred ulaza u Stari grad, kako bi spriječili ambasadora Srbije Vladimira Božovića da položi vijenac na spomen ploču “srpskim oslobodiocima”.

"Dešavanja povodom najave polaganja vijenaca u Budvi, najnoviji su primjer nedosljedne politike DPS-a koja, uprkos deklarativnom zalaganju za dobrosusjedske odnose, koristi svaku priliku da uđe u sitna diplomatska prepucavanja, kako bi još više i još dublje podijelila građane Crne Gore. DPS i dalje pokušava da opstane na podjeli građana Crne Gore. Nedosljednost, kao njen princip i kredo, ogleda se tim prije i u činjenici da je bivšem ambasadoru Srbije Zoranu Bingulcu 2013. bilo dozvoljeno da položi vijence, uz prisustvo Lazara Rađenovića, predsjednika Opštine Budva (DPS)", napisao je Krivokapić na Tviteru.

On je dodao da Crnu Goru, kao suverenu i nezavisnu zemlju, ne može ugroziti, niti njenu slavnu istoriju oduzeti, polaganje vijenaca povodom Dana primirja.

"Čuvari njene državnosti, istorije i tradicije nisu oni koji se služe politikantstvom, kako bi udaljili građane jedne od drugih. Sloga Crnogoraca uvijek je bila naša najveća vrlina i temelj ove države. A poruke mira, ukoliko su dobronamjerne i iskrene, dobrodošle su od svih", zaključio je Krivokapić.

Bonus video: